BERD - Banca Transilvania 2002: noua linie de credit dedicata IMM

Luni, 04 Martie 2002, ora 00:00
1087 citiri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Bancii Transilvania o noua linie de credit, in valoare de 5 milioane USD, in vederea sustinerii Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

Valoarea minima a Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Bancii Transilvania o noua linie de credit, in valoare de 5 milioane USD, in vederea sustinerii Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

Valoarea minima a unui credit acordat de Banca Transilvania prin acest program este de 10.000 de dolari

Banca Transilvania a derulat deja o linie de credit primita in 1999, in valoare tot de 5 milioane USD, care a fost extinsa in cadrul Facilitatii de Finantare a IMM-urilor, initiata de BERD si Uniunea Europeana si destinata sprijinirii firmelor mici si mijlocii din cele zece tari central si est-europene care doresc sa adere la Uniunea Europeana. BERD si-a marit portofoliul de proiecte din Romania cu 280 milioane de euro pe parcursul anului 2001, valoarea investitiilor derulate de BERD in Romania ajungand astfel la circa 2 miliarde USD.

In perioada 19-21 mai 2002, BERD va organiza la Bucuresti reuniunea sa anuala, care, potrivit organizatorilor, va atrage participarea a pana la 1.500 de oameni de afaceri din intreaga Lume.