APIA: Beneficiarii platilor la specia bovine pot accesa credite si de la BT

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 15:08
2543 citiri
APIA: Beneficiarii platilor la specia bovine pot accesa credite si de la BT

Beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, la specia bovine, aferente anului 2010, pot accesa, incepand de marti, credote si de la Banca Transilvania, cu care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat o conventie in acest sens, informeaza NewsIn.

"Prevederile conventiei sunt identice cu cele ale conventiilor anterioare, in ce priveste depunerea de catre fermier a dosarului de accesare a creditelor pentru finantarea activitatilor curente", se arata intr-un comunicat emis marti de APIA.

Agentia mentioneaza ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte / acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei, fiind incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea beneficiarului (fermierului).

Totodata, APIA reaminteste beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, la specia bovine, aferente anului in curs, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia pentru finantarea activitatilor curente.

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea la termen, potrivit legislatiei in vigoare, a primei pe exploatatie pentru bovine la care sunt indreptatiti.

Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

Platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, la specia bovine, reprezinta prima pe exploatatie, in cuantum de 410 lei/cap de bovina, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr.1244/2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri, #plati, #bovine, #apia, #credite , #stiri Banca Transilvania