Banca Transilvania a dat IMM-urilor 1.000 de credite garantate de FNGCIMM

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:57
1093 citiri
Banca Transilvania a dat IMM-urilor 1.000 de credite garantate de FNGCIMM

Banca Transilvania a acordat 1.000 credite pentru IMM-uri, garantate in proportie de 80% de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), atingand-si astfel tinta propusa pentru finalul anului pe acest tip de produs, lansat in urma cu 2 luni, se arata intr-un comunicat al bancii.

Creditul "Gata Garantat" a fost lansat in urma cu aproximativ doua luni si face parte dintr-un set de produse bancare al Bancii Transilvania cu numele de Platforma BT Anticriza, alaturi de Facilitatea de restructurare a creditului pentru companii, Abonamentul Bancar si Clubul Intreprinzatorului Roman.

"Am fost oarecum luati prin surprindere de numarul mare de cereri pentru Creditul Gata Garantat. Dar explicatia e simpla: exista o mare presiune in relatiile dintre firme, de prelungire a termenelor de plata, respectiv de scurtare a termenelor de incasare.

De asemenea, datorita unor vanzari mai modeste decat cele ale anului trecut, e nevoie de sustinerea stocurilor de marfuri si produse finite", a spus directorul pe clienti IMM al Bancii Transilvania, Daniel Szekely.

El a precizat ca banca va cauta sa lanseze si alte solutii de finantare in parteneriat cu FNGCIMM. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acopera 80% din garantiile facilitatii, iar BT acopera restul de 20%.

Termenul de acordare a creditului este de un an, iar dobanda anuala la lei de 15%, in timp ce pentru creditul in euro dobanda este de 9,5% pe an. Banca Transilvania acorda aceste credite companiilor cu cel putin doi ani de activitate de la data inmatricularii firmei, printre conditii numarandu-se si scaderea cifrei de afaceri cu cel mult 25%.

Compania trebuie sa fi inregistrat profit din exploatare, putand folosi banii din finantarea obtinuta de la BT pentru achitarea datoriilor, chiar si cele catre stat.

Totodata, firma trebuie sa fi fost inscrisa in categoria A sau B la Centrala Riscurilor Bancare in ultimele 12 luni, dar la data solicitarii sa se afle in categoria A, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa aiba restante de peste 30 de zile. De asemenea, compania nu trebuie sa se afle in interdictia de a emite cecuri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#banca, #credite, #imm, #transilvania , #stiri Banca Transilvania