Banca Transilvania isi majoreaza capitalul cu 26,6 milioane lei

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 18:05
1283 citiri
Banca Transilvania isi majoreaza capitalul cu 26,6 milioane lei

Banca Transilvania (TLV) va face o majorare de capital de 26,64 milioane lei, in contextul in care trebuie sa distribuie 41,83 milioane de actiuni investitorilor care si-au convertit obligatiunile emise in 2005, a anuntat miercuri banca, in urma unei decizii a consiliul de administratie, informeaza NewsIn.

Astfel, banca trebuie sa aloce 41,83 milioane de noi titluri, potrivit listei cu investitorii care si-au convertit obligatiunile emise in 2005, alocarea urmand sa se realizeze prin cedarea unui numar de 15,18 milioane de actiuni TLV pe care banca le-a rascumparat, in timp de diferenta de 26,64 milioane titluri va fi acoperita prin majorarea de capital.

In urma majorarii, capitalul bancii va urca de la 1,06 miliarde lei, pana la 1,08 miliarde lei.

Recent, International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a intrat in actionariatul Bancii Transilvania, cu 3,62% din capital, dupa ce a convertit in actiuni obligatiunile in valoarea de 20 milioane dolari pe care institutia le detine la BT din 2005.

Pretul de conversie a fost de 1,5049 lei/actiune si reprezinta media dintre pretul zilnic maxim si minim al actiunilor Bancii Transilvania, pondere stabilita in functie de volumul zilnic de tranzactii, aferent celor 90 de zile in care Bursa de Valori Bucuresti a fost deschisa pentru tranzactionare, anterioare datei de fixare a pretului.

Banca Transilvania a obtinut in primele noua luni din acest an un profit net de 48,28 milioane lei (11,41 milioane euro), de peste 8 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2008, dar profitul operational a urcat cu 83%, pana la 418 milioane lei.

Totusi, banca a obtinut in primele noua luni un profit brut operational de 418 milioane lei (98,82 milioane euro), inainte de provizionare, cu 83% mai mare decat rezultatul din perioada similara a anului precedent.

De asemenea, activele totale ale Bancii Transilvania au sporit cu 7% de la inceputul anului, pana la 18,25 miliarde lei.

Actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,55%. Banca Transilvania are o valoare de piata de 2,42 miliarde lei (569,4 milioane euro), potrivit ultimei cotatii, de 2,28 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de miercuri.

 

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#bt, # majorare capital, # actiuni, # profit , #stiri Banca Transilvania