Banca Transilvania, profit net dublu in primul trimestru

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 16:22
1681 citiri
Banca Transilvania, profit net dublu in primul trimestru

Profitul net obtinut de Banca Transilvania (TLV) a crescut in primul trimestru de aproape doua ori, la 31,76 milioane lei, in contextul reducerii cheltuielilor cu provizioanele cu 16% si majorarii veniturilor nete din dobanzi cu 5%, a anuntat, vineri, institutia de credit, anunta Mediafax.

Profitul operational al Banca Transilvania (BT) a fost in primul trimestru de 201,84 milioane lei, in scadere cu 7% fata de perioada similara a anului trecut. 

Nivelul profitului a fost influentat de reducerea veniturilor din operatiuni financiare cu 39%, la 34,93 milioane de lei, in principal a veniturilor din titluri care s-au diminuat cu 21 milioane lei, potrivit unui comunicat al BT.

In ceea ce priveste veniturile din dobanzi, acestea au crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 254 milioane lei.

Veniturile nete din comisioane au avansat in primele trei luni cu 2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 85,31 milioane de lei.

Per total, veniturile operationale s-au mentinut aproape la acelasi nivel, de 379,39 milioane de lei.

Pe de alta parte, cheltuielile operationale au crescut cu 5%, la 177,55 milioane de lei, in contextul in care costurile cu publicitatea au avansat cu 51%, la 3,69 milioane de lei.

"Depasirea (cheltuielilor operationale - n.r.) a fost determinata de cresterea retelei de unitati BT, de majorarea contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2% la 0,3%, aplicat soldului depozitelor, precum si de cresterea cotei de TVA, cu 5%", au explicat oficialii bancii.

Costurile cu personalul au fost in primul trimestru cu 1% mai mari comparativ cu perioada similar? a anului trecut, la 83,88 milioane de lei.

Cheltuielile nete cu provizioanele au insumat in primul trimestru 161 milioane lei, cu 16%, respectiv 30 de milioane de lei, sub valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, calitatea potofoliului de credite dand semne de stabilizare.

Activele bilantiere ale BT au insumat la sfarsitul primului trimestru de 22,041 miliarde de lei, in crestere cu 2% fata de finele anului trecut.

"Portofoliul de credite este unul stabil, preponderent in lei, soldul urcand cu doar 1% fata de finele anului trecut, la 13,4 miliarde de lei, din care 61,24% reprezinta credite pentru companii, iar 38,76% sunt imprumuturi pentru persoane fizice", potrivit comunicatului BT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#banca transilvania, #profit banca transilvania, #venituri operationale , #stiri Banca Transilvania