Banca Transilvania si-a achizitionat cel mai rapid server din lume

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 10:47
1692 citiri
Banca Transilvania si-a achizitionat cel mai rapid server din lume

Banca Transilvania (TLV) a anuntat, marti, ca a achizitionat cel mai rapid server pe plan mondial, sistem produs de Oracle si Sun, ca parte a strategiei IT, care ii va permite bancii sa-si deserveasca clientii intr-un timp mai scurt.

Banca Transilvania este prima institutie bancara din lume si, implicit, prima organizatie din Romania care beneficiaza de sistemul integrat Exadata Database Machine Versiunea 2, prin parteneriatul cu companiile Oracle Romania si Trend Import - Export, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti, precizeaza Mediafax.

Potrivit bancii, acest sistem este cel mai rapid server pe plan mondial, atat in ceea ce priveste stocarea de date, procesarea de tranzactii online, cat si pentru consolidarea bazelor de date.

Printre proiectele Bancii Transilvania pentru acest an, ca parte a strategiei de IT, fac parte inlocuirea aplicatiei de emitere si acceptare a cardurilor si upgradarea aplicatiei de Internet Banking.

Masina de baze de date Sun Oracle include aplicatii tranzactionale (OLTP), depozite de date (Data Warehousing) si consolidarea bazelor de date, fiind construita folosind tehnologii hardware standard Sun si un software Oracle.

Banca Transilvania are un capital social de 1,059 miliarde lei, divizat in 1,059 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de un leu.

In actionariatul bancii din Cluj-Napoca se mai regaseste Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie, care detine direct si indirect aproape 5% din titluri.

De asemenea, Banca Transilvania a anuntat ca International Finance Corporation (IFC) va detine 3,62% din titlurile sale, dupa ce oficialii diviziei de investitii a Bancii Mondiale au decis sa transforme in actiuni obligatiuni in valoare de 20 de milioane dolari.

Profitul net obtinut de Banca Transilvania dupa primele noua luni s-a cifrat la 48,2 milioane lei, in scadere de opt ori fata de rezultatul inregistrat in perioada similara din 2008, dar profitul brut operational inainte de provizionare a urcat cu 83%, la 418 milioane lei.

Pretul actiunilor Banca Transilvania a inchis sedinta de luni in crestere cu 2,17% , la 2,35 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 2,55 miliarde lei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actionariat, #bt, #it, #profit, #server , #stiri Banca Transilvania