Bancii Transilvania i s-au aprobat doar 30 din 230 de credite prin Prima Casa

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 14:43
1812 citiri
Bancii Transilvania i s-au aprobat doar 30 din 230 de credite prin Prima Casa

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a aprobat 30 de credite prin Prima Casa pentru Banca Transilvania, la o valoare medie de 37.000 euro, iar banca a aprobat 230 de dosare si vrea sa ceara suplimentarea plafonului aprobat, a declarat joi directorul general al bancii, Robert Rekkers, citat de NewsIn.

"Pentru Prima Casa, avem 230 dosare trimise catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), iar fondul ne-a aprobat 30 de dosare. Daca luam in calcul dosarele pe care le avem in lucru, atunci plafonul care ne-a fost aprobat este deja consumat", a afirmat Rekkers.

Fondul de garantare a aprobat pentru BT un plafon al creditelor prin Prima Casa de 17,1 milioane euro, in urma alocarii pro-rata, in conditiile in care banca prevazuse un buget de 25 milioane euro. Rekkers a spus ca banca va cere suplimentarea plafonului, odata ce banca va acorda creditele aprobate.

"Media creditelor este de 37.000 euro, insa am acordat si credite de 57.000 de euro, precum si de 25.000 de euro. Din total, 70% s-au dus in provincie si 60% catre locuinte vechi", a precizat directorul pe retail al bancii, Gabriela Nistor.

In acelasi timp, reprezentantii bancii au mentionat ca au acordat 1.300 de imprumuturi "Gata Garantat" si ca Banca Transilvania ar putea lansa un alt produs din platforma anti-criza pentru IMM-uri in trimestrul patru, momentan concentrandu-se pe partea de retail. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bt, #buget, #casa, #credite, #prima , #stiri Banca Transilvania