BT Asset Management a lansat un fond de investitii in euro

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 17:11
1466 citiri
BT Asset Management a lansat un fond de investitii in euro

BT Asset Management SAI SA, companie specializata pe administrarea investitiilor, membra a grupului financiar Banca Transilvania, a lansat marti fondul administrat pasiv BT Index Austria ATX, denominat in euro, bazat pe indicele ATX al Bursei din Viena, a anuntat banca intr-un comunicat preluat NewsIn.

Procedura de autorizare a BT Index Austria ATX a fost demarata in luna august.

Potrivit bancii, BT Asset Management devine astfel prima institutie financiara din Europa de Est care a primit licenta din partea Bursei din Viena pentru a utiliza ATX, indice avand in structura 20 dintre cele mai reprezentative companii tranzactionate pe piata din Viena.

"Am ales ATX deoarece companiile din componenta acestuia au, in marea lor majoritate, operatiuni atat pe piata din Austria, cat si pe cele din Europa Centrala si de Est.

Ca urmare, BT Index Austria ATX va oferi clientilor expunere atat pe o piata matura - asa cum este Austria - cat si pe economiile emergente din regiunea noastra", a declarat directorul general al BT Asset Management, Radu Hanga.

Totodata, directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers, considera ca BT Index Austria ATX completeaza oferta de servicii a grupului financiar.

"Prin acest fond de investitii ne adresam clientilor actuali si potentiali care doresc sa realizeze plasamente in valuta, pe o piata externa - lichida, matura si extinsa", a spus acesta.

Austrian Traded Index este un brand cunoscut pe plan global si un index de referinta pentru piata bursiera din Austria.

In intreaga lume, indexul este utilizat de 23 de emitenti - banci, companii de asigurare si manageri de fonduri - ca fundament pentru instrumentele financiare, asa cum sunt produsele structurate si derivate standard, adica futures si options.

In prezent, sunt peste 1.500 de produse structurate - certificate, warante si titluri - 2 ETF-uri (Exchange Traded Funds) si 2 fonduri administrate pasiv, legate de ATX.

Incepand cu 31 iulie 2010, capitalizarea bursiera a Austrian Traded Index a depasit 57 de miliarde euro, capitalizarea propriu-zisa de tranzactionare ajungand la peste 34 de miliarde euro, au mai precizat reprezentantii bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bt, # asset, # management, # investii, # euro , #stiri Banca Transilvania