BT: Creditarea s-a reluat deja!

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 14:41
1634 citiri
BT: Creditarea s-a reluat deja!

Sistemul bancar s-a confruntat cu probleme mari in primul trimestru legate de credite neperformante si de cererea redusa pentru imprumuturi, insa din luna martie situatia s-a imbunatatit, creditarea fiind reluata, a declarat, miercuri, directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, potrivit Mediafax.

"A fost foarte greu in primul trimestru, dar din luna martie am inceput sa dam drumul la credite. Bancile s-au confruntat cu probleme mari, cu credite neperformante, si in domeniul IMM-urilor. (...). Vedem semnale ca in trimestrele trei si patru situatia va fi mult mai buna", a spus Rekkers, la un seminar.

El a mentionat ca toate bancile au fost afectate, inclusiv Banca Transilvania, care a raportat rezultate mai modeste.

"Banca Transilvania nu a fost imuna, a fost afectata de aceasta evolutie. Aceasta situatie este temporara, foarte multi clienti se lupta pentru companie si ma astept ca situatia se va ameliora. In alte state se vad semnale pozitive, iar noi trebuie sa gasim solutii pentru a sprijini mediul economic", a aratat reprezentantul Bancii Transilvania.

Rekkers a mentionat ca Banca Transilvania este dispusa sa restructureze creditele pentru IMM-urile aflate in dificultate din cauza crizei financiare, astfel incat sa fie prelungite perioadele de rambursare a imprumuturilor.

"Totodata, pas cu pas vor fi reduse dobanzile, avand in vedere banii care au venit de la FMI si reducerea dobanzii de referinta de catre BNR. Va veni o perioada de reducere a costurilor cu creditarea. Problema nu este insa doar legata de costuri, ci si de criterii de eligibilitate pe care foarte putini solicitanti de credit le pot indeplini", a mai spus Rekkers.

#creditare, #banci, #credite neperformante , #stiri Banca Transilvania