Ce avantaje au cardurile de credit?

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 01:36
2508 citiri
Ce avantaje au cardurile de credit?

Imprumuturile prea mari de la banci au fost considerate una din cauzele crizei financiare, insa exista si momente cand este bine sa folosim un card de credit.

Daca este folosit abuziv, cardul de credit va poate conduce spre faliment personal, insa, daca sunteti responsabili si gasiti echilibrul intre venituri si cheltuieli, exista adevarate avantaje in avea un card de credit.

Iata cateva dintre acestea, potrivit specialistilor de la Investopedia:

Bonusurile de deschidere a cardului

Daca nu ati avut probleme legate de rambursarea creditelor pana in prezent, puteti obtine bonusuri in momentul cand va deschideti un card de credit, pe langa faptul ca puteti avea in cont, din start, chiar si 30.000 de euro, in functie de veniturile lunare, tipul cardului si banca emitatoare.

Castigati puncte

Multe carduri de credit au un sistem de puncte, prin intermediul caruia puteti castiga un anumit punctaj pentru fiecare leu pe care il cheltuiti. De exemplu, la Banca Comerciala Romana, pentru fiecare leu cheltuit la comerciantii acceptati din tara, strainatate sau pe Internet primiti 1 punct, echivalentul a 0,006 bani. In momentul cand atingenti un anumit nivel de puncte, le puteti utiliza pentru cumparaturi sau carduri cadou in magazinele respective.

Reduceri in magazinele partenere

In momentul cand folositi cardurile de credit pentru a plati cumparaturile, puteti obtine discount-uri semnificative in magazinele partenere, o lista cu acestea fiind disponibila, de obicei, pe site-ul bancii.

Perioada de gratie

Daca aveti nevoie urgenta de bani, puteti folosi cardul de credit fara sa platiti dobanda, daca rambursati in intregime intr-o anumita perioada de timp. De exemplu, la Banca Romaneasca termenul este de 45 de zile, la BCR, 53 de zile, iar la Banca Transilvania si Raiffeisen Bank este de 55, respectiv 56 de zile.

Asigurari

Cele mai multe carduri de credit au, in mod automat, o multime de asigurari, printre care se numara cele pentru inchirieri auto, calatorii si garantii pentru produse.

Este acceptat peste tot

Cardul de credit este deosebit de folositor cand calatoriti in strainatate. Astfel, este mult mai usor sa faceti o rezervare la hotel sau sa inchiriati o masina folosind un card de credit, decat unul debit. In al doilea caz, compania sau hotelul respectiv ar putea bloca o suma de bani din contul curent, chiar si cateva sute de euro sau dolari. De asemenea, unele magazine din strainatate ar putea sa nu accepte cardurile de debit.

Avantaje speciale

Pentru cardurile de credit "de lux", la care puteti avea acces doar daca aveti venituri lunare de peste 2.000 - 3.000 de euro, se ofera si avantaje pe masura, cum ar fi acces in saloanele VIP sau Business Lounge din aeroporturi, reduceri la inchirieri masini, la accesul pe terenuri de golf sau saloane spa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#card, #credit, #imprumut, #banci , #stiri Banca Transilvania