Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza poate anula 20 de ani de reforma in Europa de Est

Criza poate anula 20 de ani de reforma in Europa de Est

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a atras atentia miercuri asupra faptului ca gravitatea crizei economice actuale ameninta aproape 20 de ani de reforme economice in tarile Europei de Est, relateaza AFP.

"Gravitatea crizei economice din Europa de Est ameninta aproape doua decenii de reforme economice", a avertizat BERD, care afirma ca lucreaza in legatura stransa cu alte organisme, ca sa ajute aceste tari sa isi depaseasca dificultatile.

"Problemele regiunii sunt strans legate de cele din restul Europei, iar solutia consta intr-o reactie coordonata a autoritatilor publice si a institutiilor financiare internationale", a declarat Thomas Mirow, fost secretar de stat german pentru finante, care a urmat anul trecut francezului Jean Lemierre la conducerea BERD.


BERD a reiterat, referitor la acest aspect, ca si-a multiplicat deja in ultimele luni interventiile in sectorul financiar din Europa de Est, venind mai ales in ajutorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), foarte fragile din cauza inaspririi creditarii.


Printre investitiile recente se numara pachete financiare pentru sectorul bancar din Georgia, pentru Raiffeisen Bank Aval din Ucraina si pentru Banca Transilvania, unul dintre principalele IMM-uri romanesti, precizeaza un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.


De la infiintarea sa din 1991, BERD sprijina statele din fostul bloc comunist al Europei de Est in tranzitia lor spre economia de piata.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1389 ori
Citeste mai multe despreamenintari berd criza de est europa reforma