Directorul financiar al NBG neaga interesul pentru Banca Transilvania

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 11:14
885 citiri
Directorul financiar al NBG neaga interesul pentru Banca Transilvania

Directorul financiar al National Bank of Greece (NBG), Anthimos Thomopoulos, a negat miercuri ca institutia pe care o reprezinta ar fi interesata de achizitia bancii romanesti Banca Transilvania, conform siteului reporter.gr, citat de NewsIn.

Thomopoulos a adaugat ca NBG este interesata de extinderea in regiunea Europei de sud-est, prin achizitii de mici dimensiuni, confom strategiei bancii.

Acesta a adaugat ca dupa succesul majorarii de capital, NBG este una dintre cele mai puternice banci din Europa din punct de vedere al capitalizarii, cu un nivel ridicat al lichiditatilor.

Potrivit unor relatari din presa elena, aparute la finalul saptamanii trecute, National Bank of Greece ar fi fost interesata de preluarea Bancii Transilvania.

Informatia a generat speculatii intense la bursa din Bucuresti, pe titlurile Bancii Transilvania, care s-au apreciat puternic in sedintele de vineri si luni.

NBG desfasoara operatiuni in Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Cipru, Egipt si Turcia si estimeaza ca economiile acestor tari vor reveni pe crestere in anul urmator.

In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, conform datelor de pe pagina de internet a bancii.

Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#lichiditati, # capitalizare, # achizitie, # banca , #stiri Banca Transilvania