Groupama a achizitionat Asiban

Miercuri, 06 August 2008, ora 12:49
1613 citiri
Groupama a achizitionat Asiban

Grupul francez de asigurari Groupama a terminat procesul de achizitionar a asiguratorului Asiban, dupa ce a primit aprobarile legale in acest sens. Tranzactia s-a ridicat la 350 milioane euro, iar din aceasta toamna va investi in schimbarea imaginii companiei, a anuntat grupul. Groupama se situeaza pe locul al treilea pe piata de asigurari din Romania dupa preluarea Asiban, conform rezultatelor din 2007, se arata in comunicat.


In urma finalizarii obtinerii aprobarilor legale necesare, Groupama a anuntat, miercuri, semnarea oficiala a tranzactiei de achizitie a intregului capital social al Asiban SA de la Banca Comerciala Romana (BCR), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Banca Transilvania SA (BT), Casa de Economii si Consemnatiuni CEC S.A. (CEC Bank), in calitate de vanzatori, potrivit datelor companiei.


"Aceasta tranzactie se inscrie in strategia noastra de dezvoltare in Europa Centrala si de Est, iar Romania va juca un rol important in acest sens, tinand cont de populatia tarii, de rapiditatea cresterii economice si de nivelul foarte scazut de dezvoltare actuala a pietei asigurarilor", a declarat director general Groupama International, Jean-François Lemoux.


Groupama va investi in schimbarea imaginii din aceasta toamna


Seful Groupama International a adaugat ca, in perioada urmatoare, Groupama se va concentra pe investitii in vederea consolidarii companiilor pe care le detine, prin comunicarea noii marci care va fi lansata in aceasta toamna, care va fi urmata de "lansarea de noi produse inovatoare, imbunatatirea sistemelor informatice si o investitie pe termen lung in capitalul uman".


"Prin alaturarea fortelor BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia Asigurari, precum si prin acordurile de distributie pe care le avem deja cu OTP si Banca Transilvania, vom putea sa realizam un plan de dezvoltare ambitios pe piata din Romania", a adaugat Lemoux.


Potrivit unor surse din piata, BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia ar putea incepe procesul de fuziune din aceasta toamna, in conditiile in care Groupama nu agreeaza politica multibrand.


In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 185,8 milioane euro, in crestere cu 39% fata de anul precedent si cu aproape 7% mai mult decat media pietei romanesti.


Groupama s-a angajat sa plateasca actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 620 milioane lei (185,8 milioane euro).