Horia Ciorcila Robert Rekkers, un nou mandat in CA al BT

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 12:12
2562 citiri
Horia Ciorcila Robert Rekkers, un nou mandat in CA al BT

Presedintele Bancii Transilvania Horia Ciorcila si directorul general Robert Rekkers au fost reconfirmati de actionari pentru un nou mandat, in timp ce Roberto Marzanati, care a reprezentat BERD in fostul CA, a obtinut un nou mandat ca independent, a anuntat vineri banca, precizeaza NewsIn.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va fi reprezentata in noul consiliu de Peter Franklin, un fost director financiar al General Electric/GE Capital Paris.

De asemenea, au mai fost alesi ca administratori directorul general al SIF Moldova (SIF2), Costel Ceocea, directorul general al Verida Credit IFN, Carmen Retegan, si un fondator al bancii, Radu Danut Palagheanu.

Alegerea noilor membri in CA nu a fost facuta prin metoda votului cumulativ, asa cum propusesera SIF-urile, solicitarea fiind respinsa.

Totodata, actionarii au aprobat majorarea capitalului social cu 391,58 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profit, utilizarea primelor de emisiune si prin noi aporturi in numerar din partea actionarilor.

Astfel, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net, existente in sold la sfarsitul anului trecut, vor fi obtinute 173,9 milioane lei, in timp ce din primele de emisiune va fi incasata suma de 97,68 milioane lei.

Banca Transilvania va primi de la actionari inca 120 milioane lei, urmand sa fie emise 120 milioane de actiuni, la pretul de 1 leu.

Drepturilor de preferinta se vor tranzactiona pe Bursa in cazul acestei majorari, pentru o perioada de trei saptamani.

In acelasi timp, actionarii au decis sa accepta listarea dubla a titlurilor TLV, adica tranzactionarea acestora si pe Bursa din Viena.

Banca Transilvania (TLV) a raportat, joi, un profit net de 16,01 milioane lei (3,89 milioane euro) pentru activitatea din primul trimestru al acestui, in conditiile in care pentru primele trei luni din 2009 a anuntat un profit net de 1,02 milioane lei.

Activele bilantiere ale Bancii Transilvania insumau 19,29 miliarde lei la 31 martie 2010, in scadere cu 1% fata de sfarsitul anului precedent.

In euro, acestea sunt in crestere cu 2,3% fata de 31 decembrie 2009, fiind in valoare de 4,71 miliarde euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#mandat ca bt vot cumulativ majorare capital profit , #stiri Banca Transilvania