IFC vrea sa acorde finantari de 150 milioane euro in Romania

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 09:27
1220 citiri
IFC vrea sa acorde finantari de 150 milioane euro in Romania

IFC, divizie a Bancii Mondiale, vrea, sa dea finantari de 150 milioane euro in Romania in 2010, fara a exclude achizitia de participatii in bancile romanesti, daca acestea vor avea nevoie, in prezent finantarile acordate de institutie in tara situandu-se la 600 milioane euro, informeaza NewsIn.

"Estimam ca vom acorda finantari de 150 milioane euro anul viitor si suntem interesati in principal de domenii ca infrastructura, energia, agricultura si sectorul financiar.

In Romania am investit mai mult fata de alte tari si datorita necesitatii, dar si capacitatii tarii", a spus directorul International Financial Corporation (IFC) pentru Europa si Asia Centrala, Shahbaz Mavaddat.

El a mentionat ca, in total, IFC a investit aproximativ un miliard de euro in Romania, in prezent soldul finantarilor acordate de institutie plasandu-se la circa 600 milioane euro.

De asemenea, Mavaddat a mentionat ca IFC a purtat discutii cu bancile romanesti la inceputul crizei financiare si ca institutia este dispusa ca, in caz de nevoie, sa investeasca in capitalul bancilor romanesti.

"Momentan, nivelul capitalizarii (sistemului bancar, n.r.) este ridicat si nu este nevoie, dar, daca va aparea necesitatea, vom lua in calcul si aceasta posibilitate", a spus Mavaddat.

IFC a acordat anul acesta finantari de aproximativ 100 milioane euro bancilor prezente pe piata din Romania, ultimul acord incheiat fiind cu Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania, in urma careia institutia financiara internationala a aprobat un imprumut de 50 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ifc, # banca mondiala, # euro , #stiri Banca Transilvania