Microsoft, HP si Banca Transilvania au realizat un program de consultanta pentru IMM-uri

Sambata, 27 Octombrie 2007, ora 10:46
1029 citiri
Microsoft, HP si Banca Transilvania au realizat un program de consultanta pentru IMM-uri

Microsoft, HP si Banca Transilvania au lansat vineri un serviciu de consultanta online adresat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care poate fi accesat gratuit de catre orice IMM si apoi este directionat catre un consultant specializat in accesarea fondurilor europene.

Programul, denumit European Union Grant Advisor (EUGA) a fost implementat in 23 de tari si reprezinta o baza de date completa de finantari pentru IMM-uri si un instrument de mediere intre acestea si programele publice de finantare ale UE. Baza de date contine liste complexe de programe de finantare si subventii corelate cu investitiile in tehnologia informatiilor si comunicatiilor (ICT).

Partenerii implicati in acest proiect - Microsoft Romania, Hewlett-Packard si Banca Transilvania - au pus la dispozitia intreprinzatorilor mici si mijlocii o baza de date completa de surse de finantare.

Aceasta baza de date poate fi accesata online gratuit. Portalul web - care poate fi accesat la adresele http://www.resurseimm.ro si http://www.euga.info.ro .- permite IMM-urilor si reprezntantilor din administrattia publica sa vizualizeze informatii despre programele de finanantare privind domeniul tehnologiilor informatiilor disponibilw in UE si despre finantatorii nationali si regionali din majoritatea statelor membre.

"Portalul are un flux de 50 - 100 de proiecte de consultanta pe luna. Orice IMM beneficiaza gratuit de consultanta pentru trei - patru cereri pe luna, iar plata consultantei se va face numai daca acel IMM primeste finantare", a declarat, directorul programului EUGA, Johanna Bjorkstrom, la evenimentul de lansare a programului, eveniment la care agentia NewsIn a fost partener media.

La randul sau, secretarul de stat al MCTI, Zoltn Somodi, a spus ca problema accesarii fondurilor europene de catre IMM-urile romanesti, tine de proceduri "Avem probleme referitoare la proceduri, la transformarea ideii in proiect si in a gasi diferitele oferte de finantare, desi bani exista. Nu avem probleme la capitolul idei", a spus Somodi.

Contributia Microsoft in cadrul EUGA consta in suport tehnologic "Tehnologia este a noastra, iar eforturile de marketing nu sunt foarte mari. Noi suntem dispusi sa investim resurse in proiecte de acest fel, iar important pentru noi este declansarea acelui efect de avalansa care aduce o crestere economica din ce in ce mai mare", a spus directorul Microsoft Romania, Silviu Hotaran.

Pana acum, prin programul EUGA au fost create peste 1.500 de proiecte cu o rata de succes de 84% circa 120 milioane euro au fost contractati ca fonduri guvernamentale si europene pe baza candidaturilor sustinute de consultanta oferita prin initiativa EUGA.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.