Muncesti afara si te imprumuti acasa

Vineri, 15 Iunie 2007, ora 09:35
1084 citiri

Romanii din strainatate pot cumpara o proprietate imobiliara fara a investi toate economiile si chiar daca nu dispun de suficiente fonduri.

Solutia este un credit destinat celor care muncesc "afara". BRD acorda creditul pentru nevoi personale garantat cu ipoteca Expresso NonStop in functie de veniturile realizate in strainatate, la care se pot adauga si veniturile membrilor familiei. Solicitantul poate alege o finantare in euro sau in lei, pe o perioada de creditare de pana la 25 de ani.

Creditul prin imputernicit

Clientul nu trebuie sa vina in Romania pentru a incheia contractul de credit. El poate desemna, prin procura incheiata la notariat, un imputernicit care sa il reprezinte in relatia cu banca la incheierea contractului si pe durata derularii creditului.

Costurile unui credit pentru nevoi personale garantat cu ipoteca acordat de BRD in euro includ un comision pentru intocmirea dosarului de 2% din suma solicitata (minimum 200 de euro) si comisionul de gestiune lunara a creditului de 0,12%, aplicat lunar la soldul creditului.

Se plateste lunar o asigurare de viata, de 0,085% din soldul creditului, dar nu se percepe comision pentru evaluarea imobilului ipotecat si la deschiderea contului.

Pentru un credit imobiliar-ipotecar destinat romanilor din strainatate, comisionul de intocmire a dosarului este 1,8% din suma acordata (minimum 200 de euro), iar gestiunea lunara a creditului se taxeaza lunar cu 0,10% din sold. Solicitantul trebuie sa detina un avans de 25% din valoarea imobilului, iar garantarea creditului se face prin ipotecarea unui imobil.

Dobanda unui credit in valuta se calculeaza diferit, in functie de perioada creditarii. Pentru o durata de 5-15 ani, dobanda fixa in primul an este 6,25%, iar din al doilea an dobanda variabila este 7,12%. La o perioada de 15-25 ani, dobanda fixa in primul an este 6,75%, iar din al doilea an, dobanda variabila este 7,30%.

Solicitantul trebuie sa prezinte acte de identitate, adeverinta de venit pentru trei luni consecutive recente, contractul de munca inregistrat in statul respectiv si fisa fiscala.

Bani pentru angajatii vaselor de croaziera

Creditul imobiliar cu ipoteca in lei sau valuta acordat de Banca Transilvania ofera un plafon maxim de finantare de 100.000 de euro sau 250.000 de euro, in echivalent lei. Asigurarea de viata este obligatorie doar pentru imprumuturile care depasesc 25.000 de euro. Pot face credit si cei care lucreaza pe vase de croaziera.

Dobanda pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca destinat romanilor din strainatate este de 11% in euro, 12,5% in dolari si 11% pentru imprumutul in lei.

Bloombiz

Continuarea(Sursa: EvenitmentulZilei)