"Nu stiu cate alte banci ar incerca sa faca o miscare ca a noastra,cea cu BT"

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 18:40
1414 citiri
"Nu stiu cate alte banci ar incerca sa faca o miscare ca a noastra,cea cu BT"

Achizitia de aproape 10% din Banca Transilvania (BT) a grupului cipriot Bank of Cyprus dovedeste increderea in Romania si rolul grupului in sistemul bancar romanesc in actualul context financiar, a spus marti directorul general al Bank of Cyprus, George Christophorou, citat de NewsIn.

"In actualele circumstante specifice care afecteaza sistemul bancar nu numai in Romania, ci si in alte tari, grupul nostru si-a demonstrat rolul pe care-l are in regiune.

Nu stiu cati alti jucatori ar incerca sa faca o astfel de miscare in prezent", a spus Christophorou.

El a adaugat ca grupul va continua sa activeze in Romania prin cei 200 de angajati ai Bank of Cyprus, care reprezinta pilonul principal, iar investitia in Banca Transilvania nu va afecta strategia grupului in Romania.

"Este o investitie aditionala. Planurile noastre raman intacte in ce priveste reteaua si conducerea bancii este inca puternica", a spus reprezentantul bancii.

Christophorou a mentionat ca Bank of Cyprus nu va solicita un loc in consiliul de administratie al Bancii Transilvania, in conditiile in care reprezentantii bancii au cunoscut deja conducerea BT si "ne-am familiarizat cu totii si-i respectam".

"Am facut mai multe proiecte impreuna, cofinantari, ne-au ajutat pe partea operationala, iar noi le-am acordat asistenta in privinta cadrului de reglementare cand si-au deschis unitatea din Cipru", a spus Christophorou.

Intrebat daca Bank of Cyprus este interesata de alte achizitii pe piata bancara din Romania, Christophorou a comentat ca "exista un mister legat de calitatea portofoliilor acestora".

"Au externalizat active, probabil ca jumatate din portofoliul celorlalte banci nu se mai gaseste in Romania", a mai spus oficialul Bank of Cyprus. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bank, # of, # cyprus, # banca, # transilvania , #stiri Banca Transilvania