Plafonul Bancii Transilvania pentru programul Prima Casa a fost suplimentat

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 14:00
1490 citiri
Plafonul Bancii Transilvania pentru programul Prima Casa a fost suplimentat

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat din nou plafonul de garantare a creditelor prin programul "Prima Casa" acordat Bancii Transilvania, cu 15 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de banca, informeaza NewsIn.

Pe 12 ianuarie, directorul general al bancii, Robert Rekkers, declara ca Banca Transilvania intentioneaza sa solicite Fondului de Garantare majorarea cu cel putin 10 milioane euro a plafonului pentru programul Prima Casa, dupa ce a epuizat limita pe care o avea la dispozitie.

Plafonul initial de garantare, la dispozitia Bancii Transilvania, a fost de 17 milioane euro, in octombrie 2009 fiind suplimentat cu 10 milioane euro.

"Este cea de a doua suplimentare pe care Banca Transilvania o primeste din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Vom folosi aceasta oportunitate pentru cresterea ritmului creditarii, dar si pentru a ajuta cat mai multi oameni sa aiba casa lor", a explicat Rekkers, citat in comunicat.

Astfel, noua suma este destinata celor care au incheiat deja sau vor incheia ante-contracte de vanzare-cumparare a unui imobil, pana pe 15 februarie.

Creditele sunt acordate pentru achizitionarea de locuinte terminate sau in constructie, precum si pentru cele care urmeaza sa fie construite.

Pana in prezent, BT a acordat aproape 600 de credite prin programul Prima Casa, iar alte 100 de dosare, de 2,5 milioane euro, se afla in diferite stadii de aprobare.

Potrivit datelor bancii, clientii prefera creditele pe termen lung, intre 20 si 30 de ani, iar valoarea creditelor contractate este, in general, cuprinsa intre 25.000 si 57.000 euro.

Banca Transilvania acorda finantari atat in lei, cu o dobanda de 10,65% pe an, la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, cu o dobanda de 4,7% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Banca Transilvania are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT are peste 500 de unitati.

 

#achizitie, #bt, #casa, #credite, #locuinte, #plafon, #prima, #suplimentare , #stiri Banca Transilvania