Raiffeisen: Banca Transilvania va avea un profit de 42 mil. lei

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 15:46
1663 citiri
Raiffeisen: Banca Transilvania va avea un profit de 42 mil. lei

Banca Transilvania (TLV) va avea in acest an un profit net de 42 milioane lei, estimeaza analistii Raiffeisen, care au modificat prognoza anterioara, de trei milioane lei, datorita cresterii cifrelor anticipate pentru veniturile din dobanzi, comisioane si trading.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca privata cu capital majoritar romanesc de pe piata autohtona, a inregistrat anul trecut, conform standardelor romanesti de contabilitate, un profit net de 396,85 milioane lei, la venituri totale de 4,29 miliarde lei. Estimarile Raiffeisen sunt calculate conform standardelor internationale de contabilitate, informeaza Mediafax.

In primele noua luni ale acestui an, profitul net al institutiei de credit s-a cifrat la 48,2 milioane lei, in scadere de opt ori fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut.

Raiffeisen a modificat estimarea privind venitul net din dobanzi al BT in 2009 de la 578 milioane lei la 627 milioane lei si anticipeaza cresterea acestor incasari la 659 milioane lei anul viitor, respectiv 677 milioane lei in 2011, potrivit unei analize a Raiffeisen Capital and Investment.

Analistii anticipeaza totodata, pentru acest an, un venit net din comisioane de 421 milioane lei, majorand estimarea anterioara de 412 milioane lei, si un rezultat net din operatiunile de trading de 153 milioane lei, fata de prognoza veche, de 146 milioane lei.

Totodata, estimarea privind pierderile pe credite a fost majorata de la 403 milioane lei la 477 milioane lei, dar prognoza de cheltuieli operationale a fost redusa de la 751 milioane lei la 732 milioane lei.

Raiffeisen recomanda investitorilor sa pastreze actiunile TLV detinute in prezent si anticipeaza un pret de 2,3 lei pe titlu peste 12 luni, fata de cotatia bursiera de 2,12 lei pe unitate de la finalul sedintei de luni.

Actiunile Banca Transilvania erau cotate, vineri la ora pranzului, la 2,14 lei pe unitate pe Bursa de Valori Bucuresti, in urcare cu 0,47% fata de referinta de joi.

Din actionariatul bancii face parte si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o participatie de 15% din titluri la finele lunii august, potrivit datelor furnizate de Bursa.

International Finance Corporation (IFC), institutie financiara internationala afiliata grupului Banca Mondiala (BM), a decis in aceasta saptamana sa converteasca obligatiuni BT de 20 milioane dolari in actiuni, obtinand o participatie de 3,62% din capitalul social al institutiei de credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#raiffeisen, #banca, #transilvania, #profit , #stiri Banca Transilvania