Statul a castigat peste 6 milioane de lei din publicitate mobiliara

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 01:29
1112 citiri
Statul a castigat peste 6 milioane de lei din publicitate mobiliara

In primele sase luni din 2010 au fost colectati la bugetul de stat peste sase milioane de lei din taxele de inscriere in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, cu peste 1,5 milioane de lei mai mult decat in perioada similara din 2009, informeaza Ministerul Justitiei.

Potrivit unui comunicat remis marti NewsIn de Ministerul Justitiei (MJ), in perioada ianuarie - iunie 2010 au fost virate la bugetul de stat taxe in valoare de 6.294.600 de lei, incasate pentru inscrierile efectuate in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Comparativ, in primele 6 luni ale anului 2009 au fost virate la bugetul de stat taxe in valoare totala de 4.839.470 de lei, incasate pentru inscrieri.

Astfel, potrivit sursei citate, in primele sase luni ale anului 2010 au fost inscrise in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, de catre birourile teritoriale ale operatorilor, un numar de 361.608 de avize de garantie si au fost virate la bugetul de stat taxele corespunzatoare incasate din aceasta activitate, in suma de 6.294.600 de lei, fara a exista debite la plata acestora din partea operatorilor, noul sistem de incasare si plata a taxelor imbunatatind activitatea de colectare a sumelor incasate cu titlu de taxe de inscriere in Arhiva si evidenta clara a acestor sume.

Pe de alta parte, in primele sase luni ale anului 2009 au fost inscrise in Arhiva 256.324 de avize de garantie si au fost virate la bugetul de stat taxele corespunzatoare incasate din aceasta activitate, in suma de 4.839.470 de lei.

In prezent, Ministerul Justitiei, in calitatea sa de Autoritate de Supraveghere, exercita supravegherea asupra a sase operatori autorizati, respectiv Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Uniunea Nationala Notarilor Publici din Romania, Banca Comerciala Romana, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Banca Transilvania si Ministerul Finantelor Publice, se arata in comunicat. 

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#publicitate, #mobiliare, #buget, #stat , #stiri Banca Transilvania