Vasilescu, BNR: bancherii trimisi in judecata beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

Luni, 12 Iulie 2010, ora 14:14
1982 citiri
Vasilescu, BNR: bancherii trimisi in judecata beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

Cei patru bancheri trimisi in judecata de procurorii DIICOT vor beneficia de prezumtia de nevinovatie, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu va lua nicio masura impotriva lor fara o decizie definitiva a instantei, a declarat pentru Mediafax Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Va fi un proces. Comunicatul se refera la trimitere in judecata, ceea ce inseamna ca va exista si o sentinta.

Pana la aceasta sentinta definitiva, toti cei inscrisi in comunicatul DIICOT beneficiaza de prezumtia de nevinovatie", a spus Vasilescu, intrebat daca banca centrala, care autorizeaza persoanele din conducerea bancilor, va adopta vreo masura in privinta celor patru.

Presedintele Consiliului de Administrati al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de alti trei bancheri, a fost deferit justitiei pentru manipularea pietei de capital, in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor bancii, din care s-a obtinut un profit ilicit de aproape 200.000 de lei.

"Sunt implicati numai actionari ai Bancii Transilvania si nu este implicat nimeni din personalul executiv. Este inca o dovada ca invinuirile aduse de Parchet au, asa cum de altfel se precizeaza expres in document, legatura numai cu actiunile si nu cu activitatea bancii.

In ceea ce priveste activitatea bancii, fac precizarea ca indicatorii raportati sunt dintre cei mai buni, si am in vedere atat indicatorii de solvabilitate si lichiditate, cat si calitatea activelor.

In concluzie, banca este solida, activitatea va continua fara sa fie in niciun fel impiedicata de acest eveniment, iar clientii pot avea si in continuare aceeasi incredere in banca", a adaugat Vasilescu.

#vasilescu, #bnr, #bancheri, #banca, #transilvania , #stiri Banca Transilvania