Criza in sistemul financiar britanic: 43.000 de angajati raman fara job in 6 luni

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 14:31
1881 citiri
Criza in sistemul financiar britanic: 43.000 de angajati raman fara job in 6 luni

Sistemul financiar din Marea Britanie va pierde 43.000 de locuri de munca in urmatoarele sase luni, in urma reducerilor de costuri si a restrangerii activitatii in mediul privat, se arata intr-o previziune a Confederatiei Industriei Britanice.

Bancile, asiguratorii, fondurile de investitii si alte institutii financiare au concediat aproximativ 25.000 de angajati in ultimul trimestru din 2012 si ar mai putea renunta la 18.000 de locuri de munca in primul trimestru din 2013, potrivit unui studiu realizat de cel mai mare grup de lobby din Marea Britanie si de PricewaterhouseCoopers.

Morgan Stanley planuieste sa taie 1.600 de locuri de munca din cadrul diviziei de investitii din Londra in saptamanile urmatoare, potrivit unor surse apropiate companiei. Citigroup are de gand sa taie 11.000 de locuri de munca si se va retrage de pe anumite piete emergente, pentru reducerea costurilor.

"Ce vedeti acum este exitul din anumite domenii, piete sau restructurarea activitatii, in timp ce se cere o reglementare mai stricta", a declarat Kevin Burrowes, sef Servicii Financiare, in cadrul PwC Marea Britanie, citat de Bloomberg.

Exigentele sporite in privinta capitalizarii determina banci ca UBS AG sa reduca riscurile in cazul titlurilor de stat; HSBC Holdings, cea mai mare banca europeana, a vandut anumite afaceri pentru a spori profitul; Barclays spune ca ar putea renunta la acele operatiuni care nu sunt suficient de profitabile sau care ii lezeaza reputatia.

In total, peste 132.000 de angajati din sistemul financiar britanic au fost concediati de la inceputul crizei in 2008, cand au fost create un milion de noi locuri de munca, potrivit CBI.

#concedieri sistem financiar, #concedieri banci, #locuri de munca banci, #locuri de munca sistem financiar, #concedieri Marea Britanie , #Angajari banca