UE vrea sa limiteze bonusurile bancherilor, la "doar" dublul salariului anual fix

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 15:15
1585 citiri
UE vrea sa limiteze bonusurile bancherilor, la "doar" dublul salariului anual fix

Autoritatile din Uniunea Europeana au ajuns la un acord preliminar pentru limitarea bonusurilor bancherilor la maximum dublul salariului anual fix.

Echipele de negociatori de la Parlamentul European si presedintia UE, detinuta in prezent de Cipru, au intermediat discutiile in urma carora s-a ajuns la acordul preliminar, a declarat Sharon Bowles, presedintele comisiei pentru economie si afaceri monetare din Parlamentul European, potrivit Bloomberg.

Incheierea unui acord final depinde de negocierea mai multor chestiuni legate de prevederi ale legislatiei UE privind capitalul bancar.

Potrivit proiectului, UE vrea sa limiteze bonusul unui bancher la salariul din acel an, cu optiunea de crestere a primei la maximum dublul salariului daca se obtine acordul actionarilor.

Masura se incadreaza intr-un pachet de reforme prin care se vrea transformarea bancilor intr-un sector care functioneaza mai degraba dupa modelul companiilor de utilitati.

Unele institutii financiare au limitat deja bonusurile pentru a castiga capital de imagine, pe fondul criticilor dure venite din partea opiniei publice si in unele cazuri de la actionari in urma crizei mondiale.

#bancheri bonusuri, #bani bancheri, #prime bancheri, #venituri bancheri , #Angajari banca