Oficial BNR: Noul regulament privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012

Marti, 27 Martie 2012, ora 17:46
2641 citiri
Oficial BNR: Noul regulament privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012

Noul regulament al Bancii Nationale a Romaniei /BNR/ privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012, a declarat marti, pentru AGERPRES, Ruxandra Avram, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din BNR, cu prilejul unui forum despre piata cardurilor.

Ea a precizat ca proiectul de regulament se afla intr-o faza avansata, va fi retransmis Asociatiei Romane a Bancilor /ARB/ pentru o ultima consultare, dupa care va fi analizat in Board-ul BNR pentru a aprobare.

Principalele elemente de noutate sunt introducerea unor produse pe care piata le cere - cum este cazul cardurilor prepaid, inclusiv a celor gift card, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale, si reconfigurarea atributiilor BNR in contextul directivei europene privind serviciile de plata, prin care o parte din atributiile asumate pana acum de banca centrala au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor /ANPC/.

'Regulamentul BNR va fi mai suplu in ceea ce priveste relatia pur comerciala dintre institutia de credit emitenta a cardului si comerciantul care accepta noile produse', a spus reprezentanta BNR.

In prezent este in vigoare Regulamentul 6/2006 privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la tranzactiile cu aceste instrumente, considerat depasit de catre piata si chiar si de catre BNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regulament carduri bancare, #carduri bancare BNR , #Banci Bucuresti