Banca Comerciala Carpatica lanseaza un nou produs de creditare pentru IMM-uri

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 16:40
2191 citiri
Banca Comerciala Carpatica lanseaza un nou produs de creditare pentru IMM-uri

Banca Comerciala Carpatica (BCC) anunta ca a incheiat o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in urma careia clientii bancii pot accesa linii de credit pentru finantarea activitatii curente, potrivit unui comunicat al bancii.

Astfel, acestia beneficiaza de o garantie de stat in proportie de 50%, conform OUG 92/ 2013 referitoare la Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Plafonul de garantare pus la dispozitia Bancii Comerciale Carpatica este de 236,6 milioane lei iar volumul de credite noi ce vor putea fi acordate este de 473 milioane lei.

Programul se va desfasura pe parcursul unei perioade de trei ani, pana in 2016, iar garantiile aferente imprumuturilor contractate de IMM-uri vor fi acordate prin intermediul FNGCIMM.

"Suntem bucurosi sa venim in intampinarea clientilor nostri cu un nou produs de creditare, care sa acopere lipsa temporara de lichiditati a acestora, beneficiind in acelasi timp de o garantie de stat de 50% din valoarea finantarii, precum si de o oferta de costuri avantajoase. Banca Comerciala Carpatica isi continua in acest fel demersul sau de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor in Romania", a declarat Cosmin Bucur, Chief Comercial Oficer in cadrul BCC.

Clientii care vor avea solicitari in cadrul Programului vor putea obtine linii de credit de pana la 5 milioane lei, dobanda perceputa fiind ROBOR 3 luni + 3,5%, fara costuri de acordare, gestiune sau rambursare anticipata.

Durata creditelor va fi de pana la 2 ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca 12 luni.

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti. Banca a fost infiintata la Sibiu in 15 iulie 1999 si in prezent detine o retea teritoriala de 129 de unitati cu acoperire nationala.

Legea care vrea să pună capăt „cămătăriei” din IFN-uri. Care vor fi marjele maxime ale dobânzilor la creditele non-bancare
Legea care vrea să pună capăt „cămătăriei” din IFN-uri. Care vor fi marjele maxime ale dobânzilor la creditele non-bancare
Proiectul de lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru creditele acordate de către instituțiile financiare non-bancare (IFN) a fost adoptat în Parlament, urmând să fie trimis spre...
#banca comerciala carpatica, #credite banci, #credite IMM banci Romania, #dobanda credite , #Banci comerciale