Bancile vor din nou amanarea afisarii drepturilor consumatorilor

Vineri, 16 Martie 2012, ora 09:46
1368 citiri
Bancile vor din nou amanarea afisarii drepturilor consumatorilor

Asociatia Romana a Bancilor va solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor o noua amanare a datei de afisare la toate unitatile membrilor sai a drepturilor pe care le au consumatorii de servicii financiar-bancare.

"Suntem intr-o zi festiva (Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor - n.r.) si profit de ocazie ca sa adresez ANPC, domnului presedinte Cerbulescu, o rugaminte, o sugestie legata de Ordinul 164 al ANPC care prevede ca, intr-o perioada relativ scurta, incepand cu 1 aprilie - in mediul urban si cu 1 iulie - in mediul rural, in fiecare banca, in fiecare sediu de banca, sa fim obligati sa afisam - cu niste dimensiuni mai mari - o parte din drepturile consumatorilor. Noi avem deschidere pentru acest lucru.

Suntem in discutii, in corespondenta, cu ANPC pentru a stabili textele care vor fi puse pe plasmele respective. Avem promisiunea ca vom primi in curand si avizarea favorabila a textelor, intocmite impreuna cu ANPC", a spus Radu Gratian, presedintele ARB.

Acesta a solicitat ANPC "sa analizeze posibilitatea de a amana putin punerea in aplicare (a Ordinului - nr), tocmai pentru ca (...) ritmicitatea cu care vor rula pe ecranele plasmelor sau televizoarelor aceste informatii sa fie cat mai uniforma si toate bancile sa le poata afisa de o maniera unitara".

"Am sa trimit o scrisoare astazi (15 martie - n.r.) cu rugamintea de a incerca o amanare a termenului. Stiu ca o sa spuneti ca am mai avut o amanare, dar ar fi foarte bine sa avem o abordare uniforma", a adaugat Radu Gratian Ghetea.

#Ghetea banci drepturile consumatorilor, #banci afisarea drepturilor consumatorilor , #Banci comerciale