BCR a anuntat numirea noului presedinte executiv al bancii, Tomas Spurny

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 14:11
4493 citiri
BCR a anuntat numirea noului presedinte executiv al bancii, Tomas Spurny

BCR a anuntat numirea lui Tomas Spurny, pana in prezent director general la CIB Bank Ungaria, in functia de presedinte executiv, in locul lui Dominic Bruynseels.

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a decis, vineri, extinderea Comitetului Executiv al bancii, la de cinci membri in prezent la sapte, prin includerea pozitiei de vicepresedinte executiv operatiuni (Chief Operating Officer) si a pozitiei de vicepresedinte executiv Trezorerie, Piete de Capital si Group Large Corporates, functie de sine statatoare nou infiintata, se arata intr-un comunicat al bancii detinute de grupul austriac Erste.

Consiliul de Supraveghere l-a numit pe Tomas Spurny, 46 de ani, in pozitia de presedinte executiv, acesta urmand sa preia mandatul de conducere la 1 aprilie, de la Dominic Bruynseels, aflat la expirarea mandatului.

Spurny a ocupat ultimii zece ani functia de director general la mai multe institutii financiare si bancare importante din Slovacia, Cehia si Ungaria.

In ultima perioada el a fost directorul general al CIB Bank Ungaria, membra a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo. Inainte de a activa in domeniul bancar, Spurny a lucrat cativa ani la firma de consultanta pentru management McKinsey and Company, oferind consiliere institutiilor financiare pe diverse piete din Europa Centrala si de Est(ECE).

Functia de vicepresedinte executiv financiar (CFO) va fi preluata de Bernd Mittermair (43 de ani), actualul sef al departamentului Managementul Performantei Grupului din Erste Group Bank AG. El ii succede in functie lui Helmuth Hintringer (61 de ani), care se va retrage dupa o cariera de peste patru decenii in domeniul bancar in Europa Centrala si de Est, noteaza BCR in comunicat.

Functia de presedinte executiv Financiar, preluata de Bernd Mittermair

Functia de vicepresedinte executiv financiar (CFO) va fi preluata de Bernd Mittermair (43 de ani), actualul sef al departamentului Managementul Performantei Grupului din Erste Group Bank AG. El ii succede in functie lui Helmuth Hintringer (61 de ani), care se va retrage dupa o cariera de succes de peste patru decenii in domeniul bancar in Europa Centrala si de Est.

Bernd Mittermair a venit in Erste Group in 1992, dezvoltandu-si cariera, in diferite functii, in domeniul managementului activelor si pasivelor, in controlling si managementul performantei. Este specialist in planificarea strategica si operationala si in elaborarea bugetelor. A fost implicat in toate procesele majore de due diligence ale Erste Group incepand din 1999.

Sergiu Manea (39 de ani) este numit in functia nou-creata de vicepresedinte Trezorerie, Piete de Capital si Group Large Corporates. Acesta va prelua o parte din atributiile actuale ale liniei de afaceri condusa de Wolfgang Schoiswohl. Sergiu Manea are peste 15 ani de experienta pe pietele financiare si a lucrat in cadrul mai multor banci internationale, precum Citibank, ING, ABN Amro si Bank Austria Creditanstalt. In ultima perioada, a activat ca partener asociat in cadrul Ithuba Capital, o firma austriaca independenta care ofera servicii de management al activelor si consiliere financiara.

Martin Skopek, vicepresedinte executiv Retail si Private Banking

Potrivit BCR, Martin Skopek, in prezent membru al conducerii Erste Group responsabil cu activitatea de retail, va prelua functia de vicepresedinte executiv Retail si Private Banking incepand cu 1 aprilie 2012. Martin Skopek a mai activat in aceasta functie intre anii 2006 si 2010, jucand un rol esential in dezvoltarea activitatii de retail a bancii. Martin Skopek va continua sa coordoneze activitatile de retail la nivelul Erste Group si va ramane presedinte al Consiliului de Retail al grupului.

Christian Bruckner, Chief Operating Officer in BCR din anul 2010 - si consilier al Comitetului Executiv pana in prezent - va deveni membru al Comitetului Executiv si vicepresedinte executiv Operatiuni (COO).

Toate numirile trebuie sa fie aprobate de Banca Nationala a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Spurny director general BCR, #comitet executiv BCR, #conducere Banca Comerciala Romana , #Banci comerciale