Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: Suprataxarea bancilor trebuie aplicata la nivelul intregii Uniuni Europene

BNR: Suprataxarea bancilor trebuie aplicata la nivelul intregii Uniuni Europene


Masura de suprataxare a bancilor trebuie luata la nivelul intregii Uniuni Europene pentru ca daca regula se aplica numai intr-o tara, atunci bancile inteligente se vor orienta catre alte tari unde suprataxarea nu se aplica, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Nu vreau sa analizez daca este bine sau nu este bine sa suprataxezi bancile. Daca suprataxezi o banca si aceasta masura nu este luata la nivelul intregii Uniunii Europene, atunci bancile care sunt inteligente se vor duce intr-o alta tara unde nu se aplica aceasta taxa. Am ajuns la momentul in care, indiferent daca vom ajunge la aceste evaluari, orice masura din sistemul bancar, daca nu este luata la nivelul intregi Uniuni Europene, atunci capitalul se va duce de colo, colo, iar bancile vor sti sa ocoleasca reglementarile", a afirmat Vasilescu.

Oficialul BNR a mentionat, totodata, ca piata valutara din Romania nu poate fi ferita de unele socuri din cauza faptului ca nu este "prea adanca".

"Noi avem o piata valutara care nu este prea adanca. Pe o piata foarte adanca trebuie sa vezi cum lucrezi sa te aperi de eventuale socuri. Romania a ajuns la un nivel al exporturilor de 40 miliarde de euro. Era turbulentelor a inceput in 2008, a continuat si va continua, iar din punctul meu de vedere nu se intrezareste o dezvoltare economica", a spus consilierul guvernatorului BNR.

Finmedia si Asociatia Romana a Bancilor (ARB), alaturi de Western Union si IND Group, organizeaza, marti, cea de a XII-a editie a Romanian Retail Banking Forum, in cadrul careia sunt examinate cateva dintre consecintele crizei, reglementarea mai stricta si cerintele mai mari de capital pentru bancile din Romania si activitatile lor de retail.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1428 ori