BRD suplimenteaza masurile de securitate ale tranzactiilor bancare

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 15:40
1715 citiri
BRD suplimenteaza masurile de securitate ale tranzactiilor bancare

Cardurile BRD, atat cele emise impreuna cu Visa, cat si cele emise sub egida MasterCard, au functionat si functioneaza normal, putand fi folosite la retrageri la ATM si plati la comercianti. In plus, banca a suplimentat masurile de protectie la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor.

Mai mult decat atat, banca a implementat in ultima perioada masuri de protectie suplimentara la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor in scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toti clientii ei.

Anuntul vine in urma aparitiei "unor informatii neverificate in unele mijloace de informare in masa", potrivit carora banca ar fi "sistat tranzactiile cu carduri Maestro".

CEC Bank a blocat miercuri aproximativ 17.000 de carduri ale clientilor, dupa ce a primit notificari ca este posibil ca anumite informatii sa fi fost compromise la nivelul unei baze de date internationale.

Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania, a declarat tot miercuri ca posesorii de carduri victime ale fraudei ca urrmare a unei probabile brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii emitente.

"Visa Europe a fost informata de probabilitatea unei brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati.

Posesorii de carduri trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei isi vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii care le-a emis cardul ", a afirmat Cretu.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a fost sesizata ca unele banci au fost avertizate de o posibila bresa de securitate la un procesator european, care ar fi condus la dezvaluirea unor informatii legate de tranzactiile efectuate cu unele carduri.

#carduri brd, #masuri securitate tranzactii brd, #cec bank carduri, #tranzactii bancare , #Banci comerciale