Criza imobiliara din Spania loveste in banci

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 07:10
1716 citiri
Criza imobiliara din Spania loveste in banci

Valoarea creditelor neperformante din Spania a continuat sa creasca si in luna august, pana la 178,6 miliarde de euro, de la 173,2 miliarde de euro, in iulie, anunta Banca Centrala.

In consecinta, rata creditelor neperformante a atins 10,5%, de la 10,1% in iulie, comparativ cu 5,1% la sfarsitul lui 2009 si 0,9% la sfarsitul lui 2007, potrivit BusinessInsider.

De asemenea, valoarea creditelor acordate de banci a continuat sa se diminueze la 1,70 trilioane de euro, fata de 1,72 trilioane de euro, cu o luna in urma. Rezultatele sunt puse pe seama scaderii de pe segmentul creditelor ipotecare si a altor imprumuturi la termen.

Aceste date indica faptul ca efectele bulei imobiliare din Spania sunt resimtite din plin de banci. Analistii se asteapta ca rata creditelor neperformante sa creasca si in cursul anului viitor, in conditiile in care preturile de pe piata imobiliara continua sa scada, odata cu mediul economic in general si cu cresterea somajului.

#bula imobilaira Spania, #rata creditelor neperformante Spania, #criza banci Spania, #criza imobiliara Spania , #Banci comerciale