Doar trei banci au ascultat sfatul BNR si au lasat din pretentii la creditare

Miercuri, 28 August 2013, ora 05:30
2975 citiri
Doar trei banci au ascultat sfatul BNR si au lasat din pretentii la creditare

Pana in momentul de fata, "semnalul" dat de banca centrala de a reduce dobanzile la credite pentru a incuraja creditarea si economia a fost remarcat doar de cateva institutii de credit. OTP Bank, Banca Italo Romena si Banca Transilvania sunt institutiile au luat masuri, pana in acest moment.

De aceea, in contextul tendintei de reducere a ratelor de dobanda pentru creditele acordate persoanelor fizice, OTP Bank a implementat un sistem de dobanzi adaptate profilului fiecarui client.

OTP optimizeaza solutiile de creditare

OTP Bank Romania a anuntat lansarea unui nou sistem de stabilire a dobanzilor la creditele de nevoi personale in lei.

"Astfel, fiecare client al Bancii, in functie de profilul sau, beneficiaza de o oferta personalizata, cu multiple avantaje importante si dobanzi incepand de la numai 10,30%", a declarat Simona Lianu, Director Produse Persoane Fizice si Produse de Investitii, OTP Bank Romania.

Clientii care opteaza pentru un credit de nevoi personale in lei de la OTP Bank Romania, pot beneficia din momentul de fata de solutii multiple de creditare si de dobanzi avantajoase adaptate profilului fiecarui client, incepand de la numai 10.30% (ROBOR 3L + 6.46%) (DAE 10.80%).

Potrivit rezultatelor financiare din primul semestru al acestui an ale OTP Bank, volumul creditelor de consum a crescut cu 20% de la un trimestru la altul si cu 86% fata de anul precedent.

Volumele creditelor ipotecare au continuat sa se erodeze lent. Volumul agregat al creditelor catre companii micro si mici si al creditelor corporative a crescut cu 3% fata de anul precedent, desi in al doilea trimestru volumele s-au diminuat usor in ambele segmente.

Drept urmare, volumul total brut al creditelor a stagnat in trimestrul 2 insa a crescut cu 3% fata de anul trecut, ajustat la efectul valutar.

Banca Italo Romena, sustinuta de Kiwi Finance, lanseaza cel mai ieftin credit de pe piata

KIWI Finance, liderul pietei de brokeraj bancar din Romania, impreuna cu Banca Italo Romena, au lansat creditul cu cea mai mica dobanda anuala efectiva (DAE) din piata romaneasca de retail.

Creditul imobiliar de la Banca Italo Romena, intermediat de KIWI Finance, se adreseaza atat persoanelor fizice care doresc sa isi achizitioneze o locuinta in scop locativ, cat si celor interesate de investitii.

Imprumutul de la Italo Romena va fi oferit atat in lei cat si in euro, cu un avans de 25%.

Pentru creditele acordate in euro, rata de dobanda variabila este cuprinsa intre 4,48% si 4,88%, in timp ce dobanda anuala efectiva (DAE) calculata pentru un credit in valoare de 75.000 de euro variaza intre 4,88% si 5,15%, in functie de durata creditului.

Pentru un credit imobiliar KIWI Home de la Banca Italo Romena cu o valoare de 75.000 de euro pe o perioada de 10 ani, clientul va avea o rata lunara de 777 euro.

Dobanda anuala efectiva este de 4,88% si cuprinde rata de dobanda egala cu 4,48% (Euribor la 3 luni + marja 4,25%), comisionul de analiza de 200 euro si comisionul de administrare de 1,25% din valoarea acordata, care se percepe o singura data la momentul acordarii.

Suma totala de plata la scadenta contractului de credit va fi egala cu 94.326 euro.

Asigurarea de viata a beneficiarului creditului este oferita gratuit de catre Banca, in timp ce costurile aferente asigurarii imobilului, raportului de evaluare, inscrierii garantiilor si costurile notariale sunt in sarcina beneficiarului creditului.

Banca Transilvania ieftineste Creditele Prima Casa

Banca Transilvania ieftineste imprumuturile Prima Casa, avand in prezent cea mai avantajoasa oferta de pe piata, cu o dobanda anuala efectiva (DAE) de 6,23% si cu o dobanda nominala de numai 3,76%.

Printre avantajele creditelor Prima Casa de la BT se numara: analiza rapida a solicitarilor de credit venite de la clienti; grad de indatorare de pana la 65%; evaluare realizata gratuit de Banca Transilvania; costuri avantajoase si avans necesar este de 5%. Pentru un astfel de imprumut pot aplica atat persoanele care nu detin o locuinta, cat si cei care au deja un imobil cu o suprafata utila de pana la 50 mp.

Banca Transilvania, banca ce ocupa pozitia a treia in clasamentul activelor bilantiere din sistem, beneficiaza de un plafonul actual, pentru creditele Prima Casa, de 105 milioane de lei.

O treime din banii alocati institutiei de credit, reprezentand 35 milioane de lei, au ca destinatie cumpararea de locuinte ANL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite banci, #dobanda imprumut, #credite persoane fizice, #credit nevoi personale , #Banci comerciale