HSBC: Profit cu 10% in crestere in primul semestru din acest an

Luni, 30 Iulie 2012, ora 16:03
1200 citiri
HSBC: Profit cu 10% in crestere in primul semestru din acest an

Profitul HSBC, cea mai mare banca din Europa, a crescut cu 10% in primul semestru al acestui an, la 12,7 miliarde de dolari, datorita castigurilor obtinute din vanzarea activelor. In perioada similara din 2011, HSBC a inregistrat un profit de 11,5 miliarde de dolari.

Profitul de baza a scazut cu 3% in perioada ianuarie - iunie 2012, la 10,6 miliarde de dolari, comparativ cu perioada similara din 2011.

HSBC a anuntat ca a pus deoparte 1,3 miliarde de dolari pentru compensatii acordate clientilor din Marea Britanie, transmit Bloomberg si Reuters.

Oficialii HSBC au anuntat ca veniturile bancii au crescut pe pietele in crestere rapida, precum cele din Asia.

HSBC intentioneaza sa renunte la 30.000 de angajati pana la sfarsitul anului viitor, sa se extinda pe pietele emergente si sa vanda active pentru a indeplini noile cerinte privind capitalul.

Banca britanica a raportat un castig de aproape 22 miliarde de dolari in 2011, reprezentand cel mai semnificativ profit inregistrat in randul bancilor din Europa Occidentala, datorita performantelor foarte bune din Asia si alte piete emergente.

Filiala din SUA a bancii HSBC este acuzata de expunerea sistemului financiar american la bani proveniti din traficul de droguri din Mexic, dupa ce a ajutat mai multe persoane suspectate de legaturi cu organizatii teroriste. Banca a mutat miliarde de dolari de la filialele din Mexic in SUA.

Cat de putred este sistemul financiar mondial? HSBC intra pe lista scandalurilor

Potrivit unui raport al Subcomisiei Permanente de Investigatii din Senatul SUA din data de 16 iulie, subsidiarele HSBC din diverse parti ale lumii au asigurat organizatiilor teroriste, cartelurilor de traficanti de droguri si altor grupuri de infractori "o poarta" catre sistemul financiar american.

HSBC - cea mai mare banca britanica, implicata intr-un scandal de proportii

In ultimii 10 ani, HSBC a fost citata de oficialii americani de doua ori pentru incalcarea masurilor anti spalare de bani si i-a fost ordonat sa isi modifice comportamentul vizavi de astfel de operatiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#HSBC rezultate financiare 2012, #HSBC profit 2012, #HSBC acuzatii SUA, #HSBC spalare de bani , #Banci comerciale