Moody's a retrogradat ratingul diviziei din Romania a Raiffeisen Bank

Joi, 07 Iunie 2012, ora 17:17
1331 citiri
Moody's a retrogradat ratingul diviziei din Romania a Raiffeisen Bank

Moody's Investors Service a revizuit in scadere, cu o treapta, ratingul diviziei din Romania a Raiffeisen Bank, in urma decizie de miercuri de a retrograda cele mai mari trei banci din Austria, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Astfel, ratingurile Raiffeisen Bank SA pentru depozite pe termen lung in moneda locala si valuta au fost revizuite in scadere, de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectiva stabila, iar calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la "Prime-3" la "Not-Prime".

Calificativul acordat pentru stabilitatea financiara a unei banci (BFSR) a fost revizuit in scadere, de la "D/ba2" la "D minus/ba3", cu perspectiva stabila.

Retrogradarea reflecta, in opinia Moody's, impactul deteriorarii mediului operational in Romania, ceea ce a dus la acordarea unui calificativ mai scazut pentru stabilitatea financiara a unei banci (BFSR). Agentia apreciaza ca se mentine sprijinul bancii mama pentru divizia din Romania, reflectand profilul de creditare comparativ mai solid al RBI.

Agentia a retrogradat diviziile Raiffeisen Bank International din Romania, Slovacia, Ucraina si a mentinut calificativele pentru subsidiara din Rusia.

Moody's apreciaza ca deteriorarea mediului operational in Romania a redus solvabilitatea Raiffeisen Bank SA, reflectata de retrogradarea cu o treapta a calificativului acordat pentru stabilitatea financiara (BFSR) la "D minus/ba3", de la de la "D/ba2" si a ratingului pentru depozitele bancii, de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectiva stabila.

Miercuri, Moody's a revizuit in scadere ratingul pe termen lung al Erste Group Bank AG cu doua trepte, de la "A1" la "A3", iar perspectiva asociata este negativa, in timp ce calificativul UniCredit Bank Austria AG a fost redus de la "A2" la "A3", de asemenea cu perspectiva negativa. Ratingul Raiffeisen Bank International AG a fost retrogradat de la "A1" la "A2", iar perspectiva asociata este stabila.

#Moodys Raiffeisen rating, #Moodys rating banci austriece , #Banci comerciale