OTP Bank: Suntem pregatiti sa ne ajutam clientii in cazul cresterii ratei

Luni, 23 Iulie 2012, ora 17:26
1996 citiri
OTP Bank: Suntem pregatiti sa ne ajutam clientii in cazul cresterii ratei

OTP Bank Romania este pregatita sa isi ajute clientii in cazul unei cresteri a ratei din cauza cursului de schimb si ii sfatuieste pe cei care intampina probleme sa se adreseze bancii, potrivit directorului Diviziei Retail a OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

"Suntem pregatiti sa ne ajutam clientii. Este o datorie a oricarei banci care a avut creditare in valuta. Atunci cand un client are o problema si apare problema cresterii ratei lunare din cauza cresterii ratei de curs, clientii trebuie sa sa adreseze bancii si sigur gasim o solutie pentru fiecare in parte, fie ca vorbim de o reesalonare, rescandentare sau alte solutii. Noi avem si o varianta de scenariu foarte pesimist, asa ca am luat in calcul un curs de 4,6 lei pentru un euro", a spus Adrian Chichita.

El a declarat ca niveul provizioanelor a inregistrat o usoara crestere si ca, data fiind situatia actuala, banca este pregatita si pentru cresterii viitoare, avand o politica destul de conservatoare in aceasta privinta.

De asemenea, el a spus ca OTP Bank a fost printre primele banci care au venit cu un program coerent de sprijin al clientilor care au luat credite in valuta, incluisv in franci si ca printre masuri se numara o reducere de un punct procentual a dobanzii pentru 6 luni acordata clientilor anul trecut, cand francul se apropia de 4 lei.

In ceea ce priveste creditarea, Simona Lianu, director produse persoane fizice in cadru bancii, a spus ca noul regulament produce deja efecte.

"Noul regulament BNR a determinat o reorientare a clientilor de la creditul de nevoi personale cu ipoteca spre credit ipotecar si credit de nevoi personale fara ipoteca. Ca sume, situatia este alta. Nu s-a dezghetat creditarea, dar situatia este alta. Piata pe credite ipotecare este intretinuta de programul Prima Casa. Vanzarile de credite ipotecare sunt in proporttie de 80% derulate prin programul Prima Casa si 20% prin credite ipotecare standard", a spus Simona Lianu.

Totoadata, ea a mentionat ca la depozite pentru persoane fizice, din cifrele de la BNR reiese ca economisirea a crescut la sfarsitul lunii aprilie fata de sfarsitul anului trecut cu 4,57 %. La OTP Bank, cresterea este de 8,6%.

#ajutor clienti OTP Bank, #Chichita OTP Bank, #crestere rata OTP Bank , #Banci comerciale