Seful RBS renunta la bonusuri: "Nu merit si nu voi primi beneficiile"

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 19:29
1506 citiri
Seful RBS renunta la bonusuri: "Nu merit si nu voi primi beneficiile"

Directorul general al Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, a anuntat vineri ca renunta la bonusurile aferente acestui an, asumandu-si consecintele unui virus informatic care a afectat milioane de clienti timp de peste o saptamana.

Hester, care a renuntat sub presiune politica si la bonusurile pentru 2011, a indicat ca pentru acest an "nu merita si nu va primi beneficiile".

Anuntul a avut loc in timp ce RBS incearca de peste o saptamana sa elimine consecintele unui virus informatic care a impiedicat majoritatea celor 15 milioane de clienti sa retraga bani sau sa faca transferuri.

Hester a recunoscut ca exista in prezent "o mare emotie" fata de sectorul serviciilor financiare.

"Bancherii au crezut ca sunt stapanii universului, cand ar trebui sa fie in slujba clientilor", a mentionat el.

Aceste comentarii au fost facute dupa ce guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a pus in discutie "cultura" bancilor britanice, afirmand ca "ceva a mers prost si este necesara o schimbare reala".

Consecintele virusului informatic au scos la iveala o serie de nereguli in cadrul RBS.

O alta mare banca britanica, Barclays, este la randul ei in centrul unui scandal privind manipularea dobanzilor interbancare, fiind penalizata cu 290 milioane de lire sterline (453 milioane dolari), iar intre alte banci investigate se afla si RBS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#renuntare bonusuri sef RBS, #bonusuri director RBS, #virus informatic RBS , #Banci comerciale