Volksbank Romania si-a majorat capitalul cu 220 milioane de euro

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 13:45
1398 citiri
Volksbank Romania si-a majorat capitalul cu 220 milioane de euro

Actionarii Volksbank Romania au aprobat, la sfarsitul lui 2011, un set de masuri ce au ca efect majorarea fondurilor proprii ale bancii cu 220 de milioane de euro.

"Deciziile aprobate in ultima adunare a actionarilor demonstreaza disponibilitatea acestora de a sprijini consolidarea activitatilor din Romania", a declarat Johann Lurf, presedinte al bancii.

Masurile includ majorarea capitalului social cu 84 de milioane de euro, prin emiterea a 3.628.548.000 de actiuni noi, prelungirea unor imprumuturi subordonate ce va determina cresterea fondurilor proprii ale bancii cu 91 milioane de euro si acordarea unui nou credit subordonat in valoare de 45 de milioane de euro, se mai arata intr-un comunicat al bancii.

Impactul cumulat al celor trei masuri asupra fondurilor proprii ale Volksbank Romania este de 220 de milioane de euro.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.

Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companiei, cat si clientilor persoane fizice.

Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Volskbank investitii, #capital Volskbank, #actionari Volskbank , #Banci comerciale