Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Bankia au fost suspendate de la tranzactionare

Actiunile Bankia au fost suspendate de la tranzactionare


Tranzactionarea actiunilor bancii spaniole Bankia a fost suspendata la Madrid, inainte unei intalniri a Consiliului de Admnistratie programata pentru vineri dupa-amiaza, vizand revizuirea situatiei contabile pentru 2011 si pregatirea unui plan pentru consolidarea financiara.

Au fost suspendate de la tranzactionare si actiunile companiei mama a Bankia, Banco Financiero y de Ahorros (BFA).

Potrivit BBC, banca va cere guvernului un pachet de salvare de peste 15 miliarde de euro.

Spania a preluat recent 45% din Bankia. In aprilie, FMI avertizase ca Bankia prezinta cel mai mare risc pentru stabilitatea sectorului bancar spaniol si a recomandat "masuri rapide si decisive".

Orice alte fonduri guvernamentale alocate Bankia se vor alatura imprumutului de 4,5 miliarde de euro pe care executivul l-a transformat in actiuni in cadrul procesului de nationalizare partiala.

Spargerea bulei imobiliare din Spania a afectat bancile, care au fost nevoite sa confiste proprietati ipotecate si sa reduca creditele. Cu aproximativ 10% din depozitele locale, Bankia este una dintre cele mai expuse banci la aceasta situatie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 853 ori