Alpha Bank neaga informatiile privind preluarea Emporiki Bank

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 14:57
1467 citiri
Alpha Bank neaga informatiile privind preluarea Emporiki Bank

Alpha Bank, a doua mare banca din Grecia, a negat miercuri informatiile din presa, conform carora negociaza o parte din activele Emporiki Bank, al carei actionar majoritar este banca franceza Credit Agricole.

"Raportul nu reflecta realitatea", a declarat un oficial al Alpha Bank pentru Reuters, sub protectia anonimatului.

Apoi, intr-o declaratie prezentata de banca la bursa de la Atena, se arata ca "Alpha Bank nu este in negocieri pentru a achizitiona portofoliul sau o parte din activitatile comerciale ale unei institutii de creditare".

Miercuri, site-ul financiar elen capital.gr informa ca Alpha Bank este in negocieri intense pentru achizitionarea activelor Emporiki Bank.

Joi, 14 iunie, Credit Agricole S.A. a anuntat semnarea unui acord pentru achizitionarea Emporiki Bank Romania, de la Emporiki Bank Grecia care detine in totalitate subsidiara din Romania. Aceasta operatiune este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei.

Profitul Credit Agricole SA, a treia mare banca din Franta, a scazut cu 75% in primul trimestru din 2012, din cauza pierderilor inregistrate la divizia din Grecia.

In perioada ianuarie - martie 2012, profitul net a scazut la 252 milioane de euro (326 milioane de dolari), de la un miliard de euro in primul trimestru din 2011, in timp ce analistii estimau un castig de 482 milioane de euro.

Credit Agricole a inregistrat costuri de 940 milioane de euro din cauza pierderilor inregistrate de divizia din Grecia, Emporiki Bank of Greece SA si a participarii la schimbul de obligatiuni suverane elene. Anul trecut Credit Agricole si-a redus numarul angajatilor din Grecia cu 11%, la 5.100, persoane.

#Alpha Bank preluare Emporiki, #Emporiki Bank achizitionare , #Banci internationale