Ana Botin, presedintele Santander, devine cea mai puternica femeie din sectorul bancar european

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 13:00
1628 citiri
Ana Botin, presedintele Santander, devine cea mai puternica femeie din sectorul bancar european
Foto: (c) Victor Fraile / REUTERS

Ana Patricia Botin devine cea mai puternica femeie din sectorul bancar european, succedandu-i tatalui ei, Emilio Botin, in functia de presedinte al Banco Santander, transmite Bloomberg.

Comitetul de conducere al Santander, a doua mare banca din Europa dupa capitalizarea bursiera, a numit-o miercuri pe Ana Botin, in varsta de 53 de ani, in fruntea bancii spaniole, potrivit Agerpres.

Pana acum, Ana Botin a detinut functia de director general al subsidiarei Santander din Marea Britanie si este reprezentantul celei de-a patra generatii din familie care preia conducerea institutiei. Ana Botin a studiat in Elvetia, SUA si in Marea Britanie, vorbeste cinci limbi straine si a lucrat initial la J.P. Morgan, devenind vicepresedinte la 24 de ani.

'Ana Botin este deja unul dintre cei mai respectati bancheri din lume. Experienta sa, capacitatile solide de conducere si judecata vor continua sa defineasca Santander ca una dintre cele mai importante institutii financiare globale', a afirmat seful Goldman Sachs Group, Lloyd Blankfein.

Emilio Botin, un descendent al unei dinastii bancare care a transformat Santander dintr-o banca regionala intr-un gigant international, a murit in 9 septembrie, in urma unui atac de cord, la varsta de 79 de ani.

Activele Santander, cea mai mare banca din zona euro, se ridica la 1.200 miliarde de euro (1.600 miliarde de dolari), iar operatiunile de creditare se desfasoara pe diverse piete - Marea Britanie, Brazilia, SUA, Polonia, dar si Spania.

Miercuri, la inchiderea sedintei bursei de la Madrid, actiunile Santander inregistrau un declin de 0,7%, la 7,70 euro, evaluand banca la aproximativ 92,3 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ana Botin presedinte Santander, #Ana Botin sectorul bancar european , #Banci internationale