Banca austriaca de stat Kommunalkredit a intrat in procedura de vanzare

Joi, 26 Iulie 2012, ora 15:50
1735 citiri
Banca austriaca de stat Kommunalkredit a intrat in procedura de vanzare

Austria a demarat vanzarea Kommunalkredit Austria AG, banca nationalizata specializata pe finantarea colectivitatilor locale.

Banca americana de investitii Morgan Stanley a fost selectata de statul austriac sa se ocupe de vanzarea Kommunalkredit Austria AG, iar ofertele sunt asteptate pana in 16 august.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata pana la jumatatea anului viitor, conform reglementarilor UE privind ajutoarele de stat.

In 2008, Kommunalkredit Austria AG a devenit prima institutie bancara din Austria nationalizata ca urmare a crizei financiare internationale. Pentru un pret simbolic de doar doi euro, statul austriac a preluat 99,78 la suta din actiunile bancii Kommunalkredit Austria AG. Inainte de nationalizare, Kommunalkredit Austria era detinuta inainte de grupul franco-belgian Dexia si grupul austriac Oesterreichische Volksbanken.

Statul austriac a restructurat Kommunalkredit prin separarea activelor neperformante, care au fost transferate catre KA Finanz AG, si a injectat noi fonduri in valoare de 250 milioane de euro. In schimb, Uniunea Europeana a impus Austriei sa vanda Kommunalkredit pana in luna iunie 2013 in schimbul aprobarii ajutoarelor de stat.

Anul trecut, banca a inregistrat pierderi de aproape 149 milioane de euro (180,6 milioane de dolari).

#Kommunalkredit Austria AG vanzare, #Austria banca Kommunalkredit vanzare , #Banci internationale