Banca Centrala a Rusiei mentine dobanda cheie la 8%

Joi, 10 Mai 2012, ora 18:12
1056 citiri
Banca Centrala a Rusiei mentine dobanda cheie la 8%

Banca Centrala a Rusiei a decis joi sa mentina nemodificata dobanda de referinta la 8%, pentru a contracara majorarea inflatiei si in linie cu asteptarile analistilor, transmite Bloomberg.

De asemenea, a fost pastrata dobanda pentru depozitele overnight la 4%, precum si dobanda repo la 5,25%, de asemenea in linie cu asteptarile analistilor.

Ultima data cand Bank Rossii a redus costul creditului a fost in luna decembrie 2011, cand dobanda de baza a fost redusa cu un sfert de punct. De altfel, aceasta a fost si prima reducere a dobanzii de referinta dupa 2010.

Rusia, cel mai mare exportator mondial de energie, a decis sa mentina nemodificat costul creditului pentru a cincea luna consecutiv, chiar daca rata inflatiei a scazut in aprilie la 3,6%, pe fondul reducerii pretului alimentelor. Totusi, Banca Centrala a Rusiei a avertizat joi ca inflatia se va accelera in a doua jumatate a anului din cauza majorarii tarifelor la utilitati.

Recent, guvernul Rusiei a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei in acest an, de la 3,7 la 3,4%. In februarie, Produsul Intern Brut al Rusiei a inregistrat o crestere de 4,8%, comparativ cu perioada similara din 2011, dupa un avans de 3,9% in ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda referinta Banca Rusiei, #mentinere dobanda referinta Rusia, #nivel dobanda referinta Rusia , #Banci internationale