Banca Mondiala se reorganizeaza si isi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 09:47
2046 citiri
Banca Mondiala se reorganizeaza si isi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari
Sursa: Turknewsline.com

Banca Mondiala intentioneaza sa-si reduca bugetul cu 400 milioane de dolari, ca parte a procesului de reorganizare destinat eficientizarii activitatii institutiei, a declarat directorul financiar Bertrand Badre, transmite Reuters.

Economiile, care nu au fost inca anuntate oficial, fac parte din primul proces major de reorganizare din ultimii 17 ani. Cifra de 400 milioane de dolari va fi prezentata statelor membre saptamana aceasta, la reuniunea anuala a Bancii Mondiale, alaturi de noua strategie a bancii, de axare pe lupta impotriva saraciei.

Suma de 400 milioane de dolari va fi economisita pe durata a trei ani si reprezinta o reducere cu 8% a cheltuielilor anuale ale bancii, care se ridica la cinci miliarde de dolari, a declarat Bertrand Badre.

Criticata indelung pentru procedurile birocratice lente in aprobarea creditelor, Banca Mondiala s-a confruntat in ultimul timp cu o concurenta mai mare din partea fondurilor pentru dezvoltare. Multe state emergente, de exemplu, se bazeaza mai mult pe imprumuturile bilaterale si pe finantarea privata. Ca raspuns, presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a lansat o noua strategie din 1996, pentru a servi mai bine interesele statelor membre.

Fiecare 100 de milioane de dolari reinvestite in operatiunile bancii ar putea ajuta la mobilizarea a inca unui miliard de dolari pentru a fi cheltuiti in vederea dezvoltarii, a explicat directorul financiar al Bancii Mondiale.

"Nimanui nu-i plac reducerile de costuri, este un sentiment omenesc. Dar realitatea este ca toata lumea e constienta ca trebuie sa lucram mai bine", a afirmat Bertrand Badre.

Acesta a adaugat ca economiile vor fi urmate de cresterea veniturilor, astfel incat banca sa-si poata majora fondurile pentru dezvoltare.

Banca Mondiala ar trebui sa fie mai creativa in gasirea unor noi instrumente de finantare, pentru a ajuta statele in curs de dezvoltare, cum ar fi scheme de reasigurare sau instrumente care sa ajute guvernele sa faca fata schimbarilor climatice, sustine oficialul.

Bertrand Badre, care a venit anul trecut la Banca Mondiala, a fost director financiar al bancii franceze Societe Generale.

#reduceri cheltuieli Banca Mondiala, #reorganizare Banca Mondiala, #concurenta Banca Mondiala , #Banci internationale