Banca Mondiala si Romania negociaza un imprumut de un miliard de euro

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 11:53
1323 citiri
Banca Mondiala si Romania negociaza un imprumut de un miliard de euro

Romania si Banca Mondiala poarta discutii cu privire la o linie de credit de un miliard de euro care sa sprijine bugetul Romaniei, a declarat joi Francois Rantrua, seful Biroului pentru Romania al Bancii Mondiale.

Potrivit lui Francois Rantrua, guvernul condus de Emil Boc negociaza cu Banca Mondiala termenii unui acord preventiv, care ii va permite ulterior sa decida daca trage sau nu fondurile, transmite Bloomberg.

"Romania va trebui sa indeplineasca anumite conditii convenite de comun acord, conditii care sunt discutate in prezent. Durata liniei de credit poate fi de pana la trei ani", a declarat Francois Rantrua.

In luna decembrie a anului trecut, Banca Mondiala a finalizat eliberarea unui credit de un miliard de euro, parte a unui pachet de sprijin in valoare de 20 de miliarde acordat de FMI, CE si BM.

Cabinetul condus de Emil Boc a promis ca va reduce deficitul bugetar la 1,9% din PIB in acest an, de la 4,4% din PIB in 2011.

In luna martie 2011, Romania si FMI au semnat un nou acord, de tip preventiv, care se ridica la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI. Noul acord cu FMI va dura 24 de luni, urmand sa se deruleze concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeana, in valoare de 1,4 miliarde de euro, precum si cu un imprumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondiala.

#imprumut romania, #imprumut banca mondiala, #acord banca mondiala romania, #intalnire banca mondiala guvern , #Banci internationale