Banca Mondiala va acorda consultanta Consiliului Concurentei

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:14
1207 citiri
Banca Mondiala va acorda consultanta Consiliului Concurentei

Banca Mondiala va acorda consultanta Consiliului Concurentei, pentru eficientizarea activitatii, in baza unui contract de circa 4,44 milioane euro, finantat in proportie de 85% cu fonduri europene nerambusabile.

Contractul a fost incheiat de Consiliul Concurentei, in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, si Banca Mondiala, institutia internationala urmand sa acorde consultanta in domeniul analizei operationale specifice concurentei, in cadrul proiectului "Eficientizarea activitatii de aplicare a politicilor de concurenta in corelare cu politicile sectoriale", se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta.

"Prin acest proiect ne propunem atat consolidarea Consiliului Concurentei ca institutie cheie a administratiei centrale, cat si imbunatatirea actiunilor noastre in vederea realizarii misiunii de a contribui la functionarea eficienta a sectoarelor economice romanesti, in beneficiul consumatorilor" a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Finantarea nerambusabila, de 85% din valoarea proiectului, va proveni de la Fondul Social European, iar restul reprezinta fonduri nationale.

Proiectul se va derula pe o perioada de 24 de luni si vizeaza, in principal, cresterea rolului Consiliului Concurentei in elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenta, promovarea practicilor europene in domeniu si consolidarea capacitatii administrative a autoritatii de concurenta.

#Banca Mondiala Consiliul Concurentei, #BM consultanta Consiliul Concurentei , #Banci internationale