Banca Mondiala va avea un nou presedinte pana pe 20 aprilie

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 10:36
1547 citiri
Banca Mondiala va avea un nou presedinte pana pe 20 aprilie

Noul presedinte al Bancii Mondiale va fi anuntat pana pe data de 20 aprilie, cand urmeza sa inceapa adunarea sementriala, au anuntat vineri reprezentantii bancii.

Consiliul de Administratie a stabilit 23 martie ca termen limita pentru depunerea candidaturilor si a prevazut "alegerea noului presedinte pana la inceperea adunarii din primavara", a precizat institutia financiara intr-un comunicat, citat de AFP.

In cursul zilei de miercuri, actualul presedinte, Robert Zoellick (foto), a anuntat ca va parasi postul odata cu expirarea mandatului sau pe data de 30 iunie.

Postul de presedinte al Banci Mondiale a fost intotdeauna ocupat de un american, in virtutea acordului nescris prin care europenii au primit, in schimb, postul de director general al Fondului Monetar International.

SUA au declarat, inca din ziua in care Zoellick si-a anuntat retragerea, ca au un candidat pentru acest post, numele sau urmand sa fie dezvaluit "in saptamanile urmatoare".

Potrivit unei surse apropiate insitutiei financiare internationale, SUA l-ar putea propune pe actualul Secretar al Trezoreriei, Timothy Geithner.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Robert Zoellick presedinte banca mondiala, #demisie presedinte BM, #nou presedinte Banca Mondiala , #Banci internationale