Bancile sunt executate silit in Florida de catre asociatiile de proprietari

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 10:31
1452 citiri
Bancile sunt executate silit in Florida de catre asociatiile de proprietari

De la declansarea crizei, peste 400.000 de imprumutati au fost executati silit de banci in statul american Florida, insa in ultima perioada asociatiile de proprietari au ajuns in ipostaza de a executa silit institutii de credit pentru datorii neachitate legate de casele preluate de la datornici.

Bancile ajung in aceasta situatie in urma neachitarii contributiilor la asociatiile de proprietari, responsabile de asigurarea unor servicii comune precum paza, colectarea gunoiului sau aprovizionarea cu apa, potrivit CNN.

In SUA, cand bancile preiau casa unui datornic prin executare silita, devin responsabile pentru plata contributiilor la asociatia de proprietari, inclusiv a celor restante de cel mult 12 luni.

In multe cazuri, insa, institutiile de credit nu platesc aceste datorii, a declarat un avocat din Miami pentru CNN.

Asociatiile de proprietari si chiar unii proprietari, care trebuie sa contribuie mai mult la cheltuielile comune din cauza comportamentului bancilor, pun sechestru pe

proprietatile detinute de institutiile financiare si chiar le executa silit daca nu-si achita datoriile.

Firma avocatului consultat de CNN a depus acte pentru peste 1.100 de puneri sub sechestru ale unor case detinute de banci si a declansat 131 de executari silite. In peste 90% din cazuri, bancile au ales sa-si achite datoriile.

#banci executate silit, #datorii banci Florida, #imprumut bancar imobiliar , #Banci internationale