Bank of America: Profit de 2,46 mld. de dolari in T2

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 17:07
1330 citiri
Bank of America: Profit de 2,46 mld. de dolari in T2

Bank of America a raportat profit net de 2,46 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, fata de un rezultat negativ de 8,83 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii pierderilor pe segmentul imobiliar si a provizioanelor mai mici.

In trimestrul al doilea din 2011, banca a inregistrat pierderi de 20,5 miliarde de dolari legate de ipoteci, dar si alte active.

Profitul net a fost de 19 centi pe actiune, fata de o pierdere de 90 de centi pe actiune in urma cu un an, potrivit datelor bancii. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig net de 15 centi pe titlu.

Marile banci americane au intampinat dificultati in eforturile de a-si creste veniturile, ca urmare a economiei slabe, care a pus presiune si pe directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, sa controleze costurile. In martie, Moynihan a promis progrese in fiecare trimestru, peste 30.000 de slujbe fiind vizate pentru desfiintare la diviziile de retil si suport. Seful bancii a anuntat, miercuri, noi reduceri de cheltuieli echivalente cu trei miliarde de dolari.

Moynihan a vandut active de peste 50 de miliarde de dolari pentru a creste nivelul capitalului si pentru a concentra activitatea bancii.

In mandatul predecesorului lui Moynihan in functia de director general, Kenneth Lewis, Bank of America a devenit cea mai mare banca americana, in urma unor achizitii de peste 130 de miliarde de dolari.

JPMorgan, cea mai mare banca din SUA dupa active, a raportat o scadere de 9% a profitului net in trimestrul al doilea, la aproape cinci miliarde de dolari, ca urmare a unei pierderi la biroul de investitii din Londra.

#Bank of America profit, #Bank America rezultate financiare, #Bank America profit T2, #venituri banci americane T2 , #Banci internationale