Bankia va mai cere inca 15 mld de euro statului spaniol

Vineri, 25 Mai 2012, ora 11:10
948 citiri
Bankia va mai cere inca 15 mld de euro statului spaniol

Grupul Bankia va mai avea nevoie de la stat de inca aproximativ 15 miliarde de euro, pentru a-si curata activele imobiliare, anunta vineri cele mai importante cotidiene spaniole.

Pe primele pagini ale altora apar vineri si repercusiunile confruntarii din apele Gibraltarului, dintre politia locala si echipaje ale garzii civile spaniole.

Grupul Bankia va cere de la stat aproximativ 20 de miliarde de euro, scrie cotidianul El Pais, dupa ce consiliul de administratie al entitatii financiare a anuntat ca va mai cere inca 15 miliarde de euro, pe langa cele 4,46 deja aduse de guvern.

Necesitatile de capital ale aceste entitati financiare depasesc total previziunile ministrului economiei, Luis de Guindos, iar actiunile acesteia scad foarte mult, mai noteaza cotidianul mentionat.

Partidul Popular ia in consideratie crearea celei mai mari banci publice din istorie, anunta la randul sau cotidianul El Mundo. Ministrul De Guindos are de gand sa creeze cea mai mare banca publica, si care sa adune mai multe entitati financiare, printre care si Bankia, arata cotidianul mentionat, care indica de asemenea ca Bankia va cere din nou statului bani publici, peste 15 miliarde de euro pentru a respecta planul de viabilitate al noii echipe.

Bankia va cere guvernului aproximativ 15 miliarde de euro, remarca de asemenea cotidianul ABC, pe fondul reuniunii care va avea loc vineri, si in care consiliul de administratie al bancii se va reuni pentru aprobarea planului de curatare a activelor imobiliare, plan care are nevoie de aceste fonduri publice.

Tot cotidianul ABC scrie vineri pe prima pagina a editiei tiparite ca Spania nu va mai tolera umilinte in chestiunea Gibraltarului, potrivit pozitiei asumate de guvernul de la Madrid, dupa incidentele in care au fost implicati pescari din sudul tarii. Garda Civila a primit unda verde sa impiedice patrulele britanice sa ii abordeze pe pescarii spanioli, iar uniunea demnitarilor din garda civila a cerut chiar interventia fortelor navale spaniole.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bankia ajutor stat, #Bankia active imobiliare , #Banci internationale