Barclays vrea sa concedieze 40.000 de angajati

Vineri, 08 Martie 2013, ora 11:35
1302 citiri
Barclays vrea sa concedieze 40.000 de angajati

Seful Barclays, Antony Jenkins, cauta modalitati prin care sa reduca inca 40.000 de angajati din personalul bancii, ce reprezinta o treime din totalul care se ridica acum la 140.000 de persoane.

Concedierile masive fac parte din strategia bancii de a reduce masiv costurile, Jenkins considerand ca acesta va fi singurul avantaj competitiv al Barclays.

Directorul bancii ar fi afirmat "ca singura intrebare este: Cum poti face banca sa functioneze cu 100.000 de angajati in loc de 140.000?" cu ocazia unei intalniri cu actionarii, potrivit unei surse Financial Times, citate de Mediafax.

Informatia privind planurile sefului bancii va alimenta speculatii ca Barclays pregateste noi concedieri - posibil angajati bine platiti de la divizia de investment banking.

Persoane familiarizate cu modul de gandire al directorului bancii au afirmat, insa, ca referirile la redicerile de posturi nu reprezinta o tinta, ci mai degraba o aspiratie pentru urmatorii 10 ani.

Retragerea Barclays de pe unele piete la nivel mondial, mai ales in Europa, va conduce oricum la reducerea cu mai multe mii a totalului de posturi.

Jenkins a fost numit sef la Barclays in vara anului tercut, in urma plecarii lui Bob Diamnond, dupa ce banca a fost nevoita sa plateasca sute de milioane de dolari pentru incheieea unei anchete in care era acuzata de manipularea indicelui Libor al pietei interbancare.

#concedieri barclays, #restructurari banci, #disponibilizari sector bancar , #Banci internationale